Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

Fagforbundet i Tromsø kommune arrangerer åpent medlems-møte om egen pensjonskasse tirsdag 11. september kl. 18.00

Publisert 11.09.2012 av Administrator

Spørsmålet om opprettelse av egen pensjonskasse i Tromsø kommune har engasjert mange etter at det ble kjent at byrådet går inn for opprettelse av egen kasse fra 1.7.2013. Den største fagforeningen i Tromsø kommune inviterer til åpent medlemsmøte om saken i rådhuskantina tirsdag 11. september kl. 18.00 - 20.30. Representanter for byrådet vil stille for å redegjøre for hvorfor byrådet har ei slik innstilling til vedtak i denne saken. Medlemmer og andre interesserte er hjertelig velkommen til viktig møte i rådhuskantina!

Endringer i ungdomsutvalget

Publisert 08.05.2010 av Administrator

08.05.10

Det er foretatt en endring i ungdomsutvalget. Synnøve Haldorsen har byttet forbund på grunn av jobb, og ny leder av ungdomsutvalget/ungdomstillitsvalgt er Line Therese Arvesen med John Løkke Jensen som nestleder av utvalget.

Vi ønsker Synnøve lykke til med ny jobb!

Markeringen av de kontoransattes dag

Publisert 29.04.2011 av Administrator

Seksjon Kontor og Administrasjon (SKA) hadde markering av Kontoransattes Dag onsdag 27. og 28.april.2011, og her kan du få lese litt mer av hva de fant på!

Les mer »

Årets 1.mai-program!

Publisert 29.04.2011 av Administrator

Stavern 2011

Publisert 19.06.2011 av Administrator

(19.06.11) Ungdomsutvalget ved ungdomstillitsvalgt Line Therese Arvesen og nestleder John Nikolai Løkke Jensen deltok på årets ungdomskonferanse i Stavern, bedre kjent som bare Stavern. Her kommer deres rapport fra oppholdet der!

Les mer »

Informasjon til de som i dag har mottatt varsel om permittering

Publisert 05.06.2012 av Administrator

Vi har i dag mottatt melding fra arbeidsgiver med varsel om permittering for noen av våre medlemmer. Ved permittering skal det gis minst 14 dagers skriftlig varsel til de enkelte arbeidstakere som antas å bli permittert. Fristen regnes fra arbeidstidens slutt den dag varselet gis. De som har mottatt varsel om permittering skal da jobbe i fjorten dager fra dagen etter varselet er mottatt.

Les mer »

Ungdomsutvalget har fått nye medlemmer

Publisert 10.02.2010 av Administrator

10.02.2010

Ungdomsutvalget har fått nye medlemmer, og det er virkelig på sin plass å oppdatere nettsidene om medlemmene av ungdomsutvalget.

Utvalget består nå av Synnøve Haldorsen, som er leder. Nestleder er Line Therese Arvesen. 1. vara er John Jensen, og øvrige medlemmer er Liss Helen Karlsen, Silje Jørgensen, Anita Grønvoll og Eirik Formo. Wibecke Bergheim skal fortsette som veileder og sekretær.

Vi har i tillegg opprettet en gruppe på Facebook som vi oppfordrer medlemmene i vår gruppe til å melde seg inn i.

http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=180859980138&ref=ts

Ungdomsutvalget arrangerer førstehjelpskurs

Publisert 24.03.2010 av Administrator

24.03.10

Ungdomsutvalget her i avd. 177 har virkelig fått fart på sakene, og skal allerede ha sitt første arrangement!

Lørdag den 17.april skal vi arrangere et førstehjelpskurs i samarbeid med vår egen Norsk Folkehjelp for avdelingens medlemmer som er under 30 år.

Kurset er gratis og har en varighet på 6 timer. Man får kursbevis som kan blant annet ser veldig godt ut på en cv. Vi serverer mat og har flere pauser iløpet av dagen.

Påmelding er bindende og gjøres til epost: fagforbundet177ungdom@gmail.com

Fagforbundet i Tromsø kommune avholder årsmøte torsdag 28 januar i rådhuskantina. Alle medlemmer er hjertelig velkommen!

Publisert 11.01.2010 av Administrator

(10.1.10) Fagforbundet Tromsø kommune avd. 177 arrangerer årsmøte torsdag 28 januar i rådhuskantina. Årsmøtet starter kl 17. Mellom kl. 16 og 17 serveres gratis middag til alle årsmøtedeltakerne. Frist for innlevering av forslag er satt til onsdag 20 januar. Årsmøte-dokumenter vil bli lagt ut på disse hjemmesidene noen dager i forveien. Her er årsmøteplakat til oppslag på arbeidsplassen.

Les mer »

Flere hundre mennesker gikk i fakkeltog for anstendig behandling av de bostedsløse i Tromsø, med ansatte fra rus- og psykiatrienheten i front.

Publisert 16.01.2010 av Administrator

(15.1.10) Flere hundre mennesker stilte i et mektig og historisk fakkeltog i Tromsø onsdag 13 januar kl. 17. Storgata var fylt med fakler og mennesker som krevde anstendig behandling av de bostedsløse i Tromsø. Her er Nordlys sin reportasje fra toget.

Våre hovedtillitsvalgte ut mot uønsket deltid, og ut mot en komiteleder som bløffer om disse forholdene i offentligheten.

Publisert 14.01.2010 av Administrator

(14.1.10) Våre hovedtillitsvalgte Torgunn Bendiksen og Kerry Macallan har de siste dagene vært kraftig i vinden i NRK lokalt etter at de avdekket Svenna Nilsens bløff på Nordnhytt om at et utvalg i kommunen jobbet med heltidsproblematikken. Nilsen er leder av helse og omsorgskomiteen i Tromsø kommune. I oppfølgingen av denne saken har de satt på dagsorden den manglende rekrutteringen til pleie- og omsorgsyrkene takket være mengden av ufrivillig deltid. Les artikkel her.

"Vi bryr oss!" Fagforbundet støtter opp om fakkeltoget til støtte for anstendig behandling av de bostedsløse i Tromsø

Publisert 11.01.2010 av Administrator

(10.1.10) Fagforbundet Tromsø kommune støtter opp om fakkeltoget som arrangeres i Tromsø onsdag 13 januar. Initiativet kommer fra Ingrid Evertsen. Som mange andre har hun reagert kraftig på det som de siste månedene er kommet fram om forholdene for de bostedsløse i Tromsø. Fagforeningens styre har enstemmig fattet vedtak om at fagforeningen stiller med fakler og dekker annonser til dette arrangementet. -Det er svært viktig at vi som representerer storparten av de ansatte i kommunen viser at vi bryr oss, sier hovedtillitsvalgt Kerry Macallan. -Det handler om ressurser og det handler om holdninger. Og vi må holde fanen høyt for å sikre menneskeverd og anstendig behandling for de som trenger det mest, sier hun. Styret i fagforeninga oppfordrer medlemmer om å stille opp på arrangementet på Stortorget onsdag 13 januar kl. 17.  Det blir appeller ved Ole D. Mjøs, bymisjonsleder Ann-Karina Sogge og Helene Kofoed fra pårørendeforeningen "Landsforbundet mot Stoffmisbruk". - Ta med familie og venner og still opp på et viktig arrangement, oppfordrer hovedtillitsvalgt Kerry Macallan i Fagforbundet. Annonsen for arrangementet her.
 

Fagforeninga hedrer 25- og 40års jubilantene i rådhusets kantine 14 januar

Publisert 11.01.2010 av Administrator

(10.1.10) Fagforbundet Tromsø Kommune avd. 177 arrangerer torsdag 14 januar ei merkeutdeling til 25- og 40 - års jubilantene. Høytideligheten finner sted i rådhuskantina. De det gjelder har fått skriftlig invitasjon, og det blir servering av god mat og drikke, samt underholdning og kultur.

LO i Tromsø inviterer til fest på Skarven lørdag 12 september

Publisert 02.09.2009 av Administrator

(2.9.09) LO i Tromsø inviterer til rød-grønn fest på Skarven siste helga før valget, lørdag 12 september fra kl. 20 - 01.30. -Det blir allsang og live rock & roll og hælan i taket, sier nestleder i LO Tromsø, Siren Storli. Musikken besørges av våres egne guta fra Fagforbundet.

"The good old boys". Fra v. Fredrik, Tor Rasmus og Bjørn. Trommis Vidar har måttet melde forfall, og erstattes på Skarven av en meget habil musiker, Stig Pettersen

-Det svinger alvorlig av dem, med veldig godt trøkk i låter fra de siste fire tiår, sier Siren. Hun ønsker alle som mottar lønnslipper, samt sympatisører, hjertelig velkommen. For å si det på en annen måte, så har LO i Tromsø åpent hus på Skarven lørdag 12 september, gliser nestlederen i LO Tromsø til slutt :-)   Last ned plakat til oppslag her

Fagforbundet Tromsø kommune arrangerer representantskapsmøte mandag 7 september

Publisert 02.09.2009 av Administrator

(2-9-09) Styret i Fagforbundet Tromsø kommune inviterer samtlige tillitsvalgte i fagforeningen til et representantskapsmøte mandag 7 september. Møtet finner sted på Grand hotell fra kl. 17-20. Mellom kl. 16 og 17 serveres middag i restauranten. -Styret håper at flest mulig av våre tillitsvalgte har anledning til å komme, sier hovedtillitsvalgt Vivi Jakobsen Sandberg.

Les mer »

"Samvirkelaget" på torget i Tromsø lørdag 5 september!!

Publisert 02.09.2009 av Administrator

(2.9.09) Fagbevegelsen i Tromsø har engasjert Samvirkelaget (Hopalong Knut + Gatas Parlament) til et stort rød-grønt valgarrangement på torget i Tromsø lørdag 5 september. -Det er et stort skup, sier LO - leder Lill-Vera Pedersen. -Gruppa har spillefri i år. Konserten i Tromsø blir den eneste mulighet til å oppleve dem live på lang tid.

Samvirkelaget (Hopalong Knut + Gatas Parlament) stiller opp for fagbevegelsen i Tromsø
 

Les mer »

Vår fagforening kan være i streik fra onsdag morgen

Publisert 25.05.2009 av Administrator

(25.05.09) Meklingen i oppgjøret skal være ferdig tirsdag 26 mai kl. 24.00. Dersom det blir streik, så har Fagforbundet tatt ut 482 medlemmer i Tromsø kommune i Fase 1. Disse blir ekstra orientert via sine tillitsvalgte. Dersom streiken er et faktum, så skal alle som er tatt ut i streik møte opp på "Driv" onsdag kl. 10.00. PÅ neste side finner du ei oversikt over hvilke yrkesgrupper og arbeidsplasser som er tatt ut i Tromsø i Fase 1
 

Les mer »

Medlemsmøte om tariffoppgjøret og tjenestepensjonen tirsdag 28 april

Publisert 28.04.2009 av Administrator

(27.4.09) Fagforbundet Tromsø kommune arrangerer et medlemsmøte om tariffoppgjøret tirsdag 28 april kl. 17-20 i rådhuset, kommunestyresalen. Innleder er Arne Byrkjeflot, leder av LO i Trondheim. Han er en av de mest engasjerte og oppegående tillitsvalgte i landet på dette området. Mellom kl. 16 og 17 spanderer fagforeninga mat på de frammøtte i rådhuskantina. Vel møtt til viktig møte i innspurten av tariffoppgjøret!

Rekordoppmøte på årsmøtet. I en enstemmig uttalelse om Gaza sier Fagforbundet i Tromsø at NOK ER NOK og oppfordrer til forbrukerboikott av Israel.

Publisert 29.12.2008 av Administrator

Årsmøtet ga kr 10.000 til proteseverkstedet i Gaza og kr. 10.000 til kafè X i Tromsø. Hjelpepleier Turid Bratteng på Seminaret ble ''årets tillitsvalgt 2008''. Kristin Arvesen valgt til ny hovedtillitsvalgt. Årsmøtet med velfortjent takk og heder til samtlige fem hovedtillitsvalgte i fagforeningen, samt til hovedverneombud Håvard Sandberg.

(30.01.09) Fagforbundet Tromsø kommune avd 177 avholdt sitt årsmøte torsdag 29 januar i kommunestyresalen kl. 17 - 21. 152 medlemmer var til stede i en sal som er bygget for 90 mennesker - Aldri før i nyere tid har det vært så mye folk tilstede på et årsmøte i fagforeninga, sier hovedtillitsvalgt Odd Harald Brenneset. Tre saker preget årsmøtet: -Solidaritetsarbeid i Gaza. -Fortsatt kamp mot bestiller-utførermodellen og mot kutt og oppsigelser i pleie- og omsorgssektoren. -Motstand mot innføring av avanserte mobilsystemer for utstrakt kontroll og registrering av arbeidstakere i førstelinja. 

Det kom også ei viktig organisatorisk avklaring: Forslaget om å organisere årsmøtet som representantskap ble trukket. Årsmøtet vedtok i stedet enstemmig at samtlige tillitsvalgte i fagforeninga har møteplikt på årsmøtet.

Et utdrag av den fullsatte kommunestyresalen i Tromsø (Klikk lenken under for årsmøtedokumenter, vedtak og ytterligere referat fra årsmøtet)

Les mer »

Trivelig markering av fagforeningens jubilanter i rådhuskantina

Publisert 26.01.2009 av Administrator

(24.01.09) Onsdag 14 januar inviterte Fagforbundet Tromsø kommune de medlemmene som i 2008 hadde oppnådd 25 år og 40 års medlemskap til merkeutdeling og hyggelig samvær i rådhuskantina.

Blide hedersgjester og 25 - årsjubilanter med sølvmerke, rose og diplom. (Klikk på bildet for større utgave)


40-års jubilanter og stolte hedersgjester. Fra v Julius Olsen, Frode Jensen og Magne Pedersen
 

Les mer »

Forfatter Magnus Marsdal innledet på fagforeningens representantskapsmøte mandag 10 november

Publisert 07.11.2008 av Administrator

(12.11.08) Fagforbundet i Tromsø kommune har gjort det til en tradisjon å arrangere åpne møter som en del av fagforeningens halvårige representantskapsmøter. På høstens møte på Grand Nordic var temaet stortingsvalget til neste år.Forfatter Magnus Marsdal innledet til debatt om de rød-grønne partienes utfordringer foran stortingsvalget til neste år. Foran ei lydhør forsamling av tillitsvalgte og interesserte, så kom han med mye gode innspill foran stortingsvalget neste år. Han tilhører venstresida, og han er spesielt glitrende når han utfordrer Stoltenberg - AP. Det er et skup at vi har fått han til Tromsø, sier hovedtillitsvalgt Odd Harald Brenneset. Han har mye å bidra med, mye å lære oss, og han er i ferd med å bli en viktig stemme på venstresida. Det ble debatt etterpå, og folk sto i kø for å bestille hans siste bok.

Forfatter og debattant Magnus Marsdal

Les mer »

En samlet fagbevegelse aksjonerte mot de drastiske kuttene i pleie- og omsorgssektoren. Bladet Tromsø: "Et folkeopprør!"

Publisert 24.06.2008 av Administrator

(25.6.08) LO i Tromsø, Fagforbundet i Tromsø kommune, FO, Norsk Sykepleierforbund, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk Ergoterapeutforbund, Delta m.fl, arrangerte en demonstrasjon foran rådhuset under kommunestyrets møte onsdag 25 juni. K-styremøtet begynte kl. 10, og en halv time før var over 100 mennesker møtt opp.

Her er annonsen for demonstrasjonen i bladet Tromsø den 25 juni. Aldri tidligere har så mange tilhørere fylt kommunestyresalen i Tromsø, og engasjementet mot nedskjæringene var av en slik karakter at bladet Tromsø karakteriserte det som -et folkeopprør.

Demonstranter samlet foran rådhuset i Tromsø

Les mer »

Samfunnshuset som Fagforbundet i Tromsø kommune har finansiert i Sattkodai, Sri Lanka, er ferdig! Ble overlevert den 15 juni.

Publisert 24.06.2008 av Administrator

(24-6-08) Søndag 15.juni var en gledens dag i Satkoddai på Jaffna-halvøya nord på Sri Lanka. Da ble landsbyens nye samfunnshus åpnet med en stor fest hvor representanter både fra lokale myndigheter og FORUT Sri Lanka var til stede. Både barn, voksne og samfunnshuset var pyntet til fest da gjestene ankom. Huset er finansiert av midler fra Fagforbundet i Tromsø kommune.

Her
følger sluttrapport med bilder fra FORUT

Trivelig feiring av Fagforbundets 5-årsdag på Seminaret

Publisert 16.06.2008 av Administrator

(19.06.08) Tirsdag 17 juni markerte Fagforbundet i Tromsø kommune 5-årsdagen for stiftelsen av forbundet på Seminaret. I en fullsatt kafè serverte fagforeningen og de tillitsvalgte kaffe, snitter og marsipankake på beboerne, brukerne og de ansatte. Samtlige på det nedleggingstruete døgnrehabiliteringstilbudet i 5.etg var spesielt invitert og stilte mannsterkt opp. Det ble ei trivelig stund, med allsang og prat rundt bordene. Leder Bjørn Willumsen sa at fagforeningen ville arbeide for å opprettholde det gode pleie- og omsorgstilbudet vi har i Tromsø kommune. Han berømmet de ansatte og brukerne på Seminaret for innsatsen mot nedlegging så langt, og lovet følgende - Vi e fredelige folk, men må vi slåss, så må vi, og da gjør vi det. I lag! Deretter stemte forsamlinga i med allsang: "I natt jag drømte..."

Her omtaler bladet Tromsø 18.6 Fagforbundets 5-årsfeiring

Fagforbundet i Tromsø kommune feiret forbundets 5-årsjubileum sammen med Lily Eidstrand og alle de andre brukerne som slåss for å opprettholde døgnrehabiliteringstilbudet på Seminaret

Les mer »

Uravstemningen etter tariffoppgjøret: 75 % stemte JA i Tromsø kommune

Publisert 05.06.2008 av Administrator

(16.06.08) Kl. 14 i dag var resultatet av uravstemningen i Tromsø kommune klart. Ca 38 % av de stemmeberettigete medlemmene har stemt. 75 % har svart JA. 25 % svarte NEI, og fire stemmer ble forkastet. -Tendensen har vært klar hele veien, og resultatet er nå mailet til Fagforbundet sentralt, sier hovedtillitsvalgt Odd Harald Brenneset, som har hatt hovedansvaret for uravstemningen i avd. 177.
 

Fagforbundet sentralt varsler omlegging av systemet med lokale forhandlinger i kommunene.

Publisert 04.06.2008 av Administrator

(04.06.08) Fagforbundet sentralt, ved rådgiver Klemet Rønning-Aaby har i dag svart samtlige fagforeninger i landet på det åpne brevet fra styret i Fagforbundet Tromsø kommune (se egen sak under) angående de "absurde" lokale forhandlingene i kommunesektoren. Fagforbundet gir Tromsø-foreningen medhold, og karakteriserer nå de lokale forhandlingene i kommunesektoren som "en stor og uakseptabel svakhet ved hovedtariffavtalens lønns- og forhandlingssystem." (Vår utheving. Red)

Les mer »

Fagforbundet i Tromsø kommune retter søkelyset på de problematiske og "høvelig absurde" lokale forhandlingene i kommunesektoren. Utspillet får støtte fra tillitsvalgte over hele landet.

Publisert 28.05.2008 av Administrator

( 28.5.08) Styret i Nord Norges største fagforening vedtok i møte den 27 mai å rette en henvendelse til det sentrale forhandlingsutvalget angående det faktum at hovedoppgjøret "spiser opp" de personlige tilleggene som medlemmene har fått i tidligere lokale forhandlinger

Les mer »

Fagforbundet går ikke til streik. Forbundsstyret anbefaler riksmeklingsmannens skisse.

Publisert 09.05.2008 av Administrator

(27.5.08) Her kommer en rykende fersk tariffplakat til oppslag rundt på arbeidsplassene, med oppgjøret i en kortversjon. Det kommer ikke fram her at det generelle tillegget pr. 30.4.08 kun er på 2,5% for de av våre medlemmer i kapittel 4 som ligger tilstrekkelig over minstelønn. Det kommer heller ikke fram at de lokale tilleggene fra forrige oppgjør nå "spises opp".
(24.5.08) Her kan du laste ned hele den godtatte skissen fra riksmeklingsmannen. -Dette ser slett ikke verst ut, men noe må sjekkes nærmere, sier leder Bjørn Willumsen i Fagforbundet Tromsø kommune. -Først: Hvor er formuleringen som skal forhindre at tidligere tilståtte lokale tillegg blir oppspist? Den bør være der, for ellers blir lokalforhandlingene i kommunene ennå mer meningsløse enn de i utgangspunktet er. Og når de samme pengene til lokal pott salderes i to hovedoppgjør, så er det ikke rart vi blir hengende etter andre grupper. -Det andre som ikke er bra, er at begynnerlønna for ufaglærte øker forholdsvis minst. -Vi har en stor jobb å gjøre for våre yngre medlemmer her, sier fagforeningslederen i en første kommentar til oppgjøret.

Meklingsmann Dag Nafstad til v og forbundsleder Jan Davidsen
 

Les mer »

De ansatte og brukerne aksjonerer for å forsvare rehabiliteringstilbudet på Seminaret

Publisert 25.05.2008 av Administrator

(25.5.08) De ansatte og brukerne på Seminaret aksjonerte lørdag i gågata mot rådmannens forslag om å nedlegge rehabiliteringstilbudet i Tromsø kommune. Bak aksjonen sto de lokale tillitsvalgte fra Fagforbundet og Norsk Sykepleierforbund. -Vi akter ikke å gi oss, sier Turid Bratteng, hjelpepleier og tillitsvalgt for Fagforbundet. -For oss som på nært hold ser behovet for rehabiliteringsplasser, så er det totalt uforståelig at rådmannen foreslår å legge ned tilbudet på Seminaret sier hun.

Turid Bratteng til v, hjelpepleier og tillitsvalgt for Fagforbundet på Seminaret, samler inn mange underskrifter i gågata lørdag 24 mai. (klikk for større bilde)


Noen av brukerne på Seminaret som aksjonerte i gågata (klikk for større bilde)

Les mer »

Økonomirapport1: De ansattes organisasjoner bryter drøftingene med rådmannen

Publisert 17.05.2008 av Administrator

(16.5.08) Samtlige involverte fagforeninger og fagforbund har brutt drøftingene med rådmannen om de drastiske kuttene i pleie, omsorg og rehabilitering. -Vi konstaterer at rådmannen har brutt hovedavtalen på flere punkter når det gjelder prosessen med økonomirapport1, og da kan vi ikke være med lenger, sier hovedtillitsvalgt i Fagforbundet, Kristin Arvesen. Økonomirapport1 foreslår drastiske kutt i driftsrammene innafor pleie, omsorg og rehabilitering. Drifta skal totalt skjæres ned ca 15 %, og bl.a. rehabiliteringstilbudet på Seminaret foreslås nedlagt. Her finner du brevet fra organisasjonene til rådmannen. Les mer i "Nordlys" 16 mai. De tillitsvalgte avholdt pressekonferanse på rådhustrappa, etter at rådmannen nektet arbeidstakerne å være inne på rådhuset.

Fra v Ragnhild Håkstad (Norsk Fysioterapeutforbund), Kristin Arvesen (Fagforbundet), Cathrine Kristoffersen (Norsk Ergoterapeutforbund), Morten Sebulonsen (FO), Kerry Macallan (Fagforbundet). Også Delta v/Gudmund Garfjeld og Norsk Sykepleierforbund v/Anne Andreassen har undertegnet brevet som varsler brudd i drøftingene.

Fra 24 år tilbake: Folket på "Slottet" gjør byen rein

Publisert 09.05.2008 av Administrator

Det er vår, og byen skal gjøres rein igjen etter vinteren. I år som tidligere år. Her et bilde fra vårreingjøringa i Tromsø i mai 1984, der folket på Slottet som vanlig sto på å få byen presentabel til 17 mai. Her er mange kjente og kjære fjes fra gamle Tromsø Ingeniørvesen. Noen har dessverre gått bort, noen er nå pensjonister, noen er ennå i sin beste alder og i full drift.. Uansett er det et faktum at et kvart århundre har passert. Vi kan med undring registrere at for enkelte har tida nesten stått stille. Men bare nesten..:-)
(Klikk for større bilde i eget vindu)

Representantskapsmøte på "Driv" torsdag 15 mai.

Publisert 05.05.2008 av Administrator

(05.05.08) Fagforbundet Tromsø Kommune avd. 177 gjennomfører vårens representantskapsmøte på studenthuset "Driv", 4 etg, torsdag 15 mai kl. 08.30 - 15.30. Samtlige tillitsvalgte ute på arbeidsplassene, samt de tillitsvalgte i seksjonsstyrene, innkalles til det høyeste organet i fagforeningen mellom årsmøtene. -Første del av dagen blir det intern info med vekt på situasjonen i tariffoppgjøret, samt seksjonsvise møter, sier leder Bjørn Willumsen. Etter lunch blir det invitert til et åpent møte om framtidas pensjoner og AFP-ordninger. -Vi har invitert klubbleder Stein Aamdal fra aksjon "Forsvar AFP" til dette møtet, og vi har behørig annonsert det. For oss i et lavtlønnsforbund er det flere sentrale forhold vi må få avklaring på før vi kan ta stilling til helheten i pensjonsoppgjøret. Denne dagen vil forhåpentligvis bidra til økt kunnskap, sier fagforeningslederen.

Vellykket 1.maifeiring i Tromsø! Stor oppslutning og godt vær.

Publisert 04.05.2008 av Administrator

(03.05.08) Ca 1.500 mennesker deltok i den største 1.maifeiringa i Tromsø på flere år. Hovedtaler var Britt Ås, nestleder i Fagforbundet Troms.

Fagforbundet var godt representert. Fremst i flaggborgen fra v May Andersen, Jon Arne Jørstad med sameflagget og like bak dagens hovedtaler Britt Ås. Hun bar plakat til støtte for Bilal og Hawre, de to kurdiske flyktingene som hele Tromsø slåss for skal få bli i landet. Foto: Bjørnar Nilsen (klikk for større bilde)

Les mer »

Kristin Arvesen ny hovedtillitsvalgt i Fagforbundet i Tromsø

Publisert 05.05.2008 av Administrator

(01.03.08) Kristin Arvesen går nå inn som hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Tromsø Kommune i 50 % frikjøp. Kristin meldte seg ut av KFO i fjor vår som en følge av den useriøse vervekampanjen. Hun meldte seg inn i Fagforbundet, og er nå hovedtillitsvalgt for det suverent største forbundet i kommunen.

-Som tidligere mangeårig hovedtillitsvalgt for KFO i Tromsø Kommune, nå Delta, så har Kristin ei enorm erfaring, som vi nå får dra veksler på, sier leder Bjørn Willumsen. -Vi har i alle år hatt et godt og saklig samarbeid med Kristin. Hun har alltid vært ryddig og dyktig, og det beste beviset på det er at hun nå uten problemer kan gå inn i våre rekker som hovedtillitsvalgt. Hun går inn i et 40 % vikariat etter vår htv Hilde Bernhardsen, som fra 1. april går inn i ei 40 % stilling som seksjonsleder for Seksjon for kontor og administrasjon i fylkesorganisasjonen. Fra fagforeningen frikjøpes Kristin 10 % i tillegg. Vi ønsker henne hjertelig velkommen i våre rekker!

Kristin Arvesen, ny hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Tromsø Kommune avd. 177
 

Årsmøtet i Fagforbundet Tromsø Kommune bevilger kr 10.000 til Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza. Stein Aamdal i aksjonen "Forsvar AFP" ble årets tillitsvalgt. Johannes Bellika fikk en velfortjent hederspris for lang og tro tjeneste.

Publisert 24.03.2008 av Administrator

Fagforbundet Tromsø Kommune avd. 177 gjennomførte sitt årsmøte på Saga den 30 januar. Årsmøtet må kunne karakteriseres som vellykket, med mange interessante saker på dagsorden, og mange gode vedtak.
Noen av de frammøtte på årsmøtet. Fremst til v. ser vi Jan Bendiksen og Johannes Bellika

Les mer »

Årsmøte onsdag 30 januar på Saga Hotell, med kampen for AFP som en helt sentral sak

Publisert 24.01.2008 av Administrator

(22.01.08) Fagforbundet Tromsø Kommune avholder årsmøte på Saga Hotell onsdag 30 januar.  I tillegg til de ordinære årsmøtesaken blir det servering av en varmrett, samt noen overraskelser underveis. Årsmøtet begynner kl. 18.00, og alle medlemmer er hjertelig velkommen! Av viktige saker står kampen for å forsvare AFP høyst på dagsorden. -Dette er den viktigste saken for hele fagbevegelsen på ti-år, og vil sjølsagt også bli en viktig sak på vårt årsmøte, sier leder Bjørn Willumsen. I tillegg nevner han arbeidet med internasjonal solidaritet og kampen for menneskeverdet som særdeles viktig for fagbevegelsen for tida. -Dette skal gjenspeiles på årsmøtet, sier han.

Les mer »

Fagbevegelsen i Tromsø og Troms står samlet i kampen for å forsvare Avtalefestet Pensjon (AFP)

Publisert 24.01.2008 av Administrator

(23.11.07) LO i Tromsø og LO i Troms sto i spissen for en helsides annonse i "Nordlys" og bladet "Tromsø" i anledning den nasjonale aksjonsdagen mot AFP i går. De største forbundene i privat og offentlig sektor gikk sammen om å finansiere disse krasse og klare og oppsiktsvekkende annonsene, som er et klart uttrykk for at hele fagbevegelsen står samlet bak forsvaret av dagens AFP-ordning for sliterne i arbeidslivet. -Vi er spesielt stolte over at den dyktige avistegneren Odd Klaudiussen stilte opp gratis for oss, sier LO-leder Leif Petter Hansen. -Klaudius sitt ekte engasjement viser seg når du studerer bildet og kan se at og med riksløven feller en tåre over pensjonsranet mot vanlige folk, sier LO-lederen i Tromsø.

Verdig markering av fagforeningens 25- og 40 årsjubilanter i rådhuskantina

Publisert 24.01.2008 av Administrator

(23.11.07) Med varaordfører Gunhild Johansen i spissen, ble  veteraner i Fagforbundet Tromsø Kommune avd. 177 behørig og velfortjent feiret i Rådhuskantina den 15 november. -Det er bestandig en glede å være sammen med fagforeningskamerater, og spesielt artig er det å treffe gode kamerater fra det gamle kommuneforbundet, sa Tromsøs nyvalgte varaordfører Gunhild Johansen i sin tale til veteranene.

Les mer »

Fylkeskonferansen til Fagforbundet Troms forsvarer AFP "med alle tilgjengelige midler"

Publisert 08.11.2007 av Administrator

(08.11.07) Representantskapet i Fagforbundet Troms har enstemmig fattet en knallhard uttalelse om kampen for å beholde AFP og et solidarisk trygdesystem. -Dette tetner til, og fylkesmøtet har fattet et svært viktig vedtak, i etterkant av Fellesforbundets landsmøte nylig, sier leder Bjørn Willumsen i Fagforbundet avd. 177

 

Minneord over Hans Hermansen

Publisert 24.01.2008 av Administrator

(16.10.07) Hans Hermansen døde den 4. august etter kort tids sykdom, 86 år mammel. En epoke i fagbevegelsen er over.

Hans Hermansen (1921 - 2007)

Les mer »

Finansminister Kristin Halvorsen hilste representantskapet i Fagforbundet Tromsø fredag 12 oktober på "Driv", under et svært vellykket møte mellom de tillitsvalgte i fagforeningen og de sentrale rød-grønne politikerne i Tromsø.

Publisert 22.10.2007 av Administrator

(15.10.07) Fagforbundet i Tromsø Kommune hadde samlet alle sine tillitsvalgte, samt medlemmer av seksjonsstyrene til representantskapsmøte på studenthuset "Driv" fredag 12 oktober. Første del av dagen var viet interne aktiviteter, bl.a. seksjonsvise tariffkonferanser, og etter lunch inviterte fagforeningen til åpent møte med de ledende politikerne i det rød-grønne flertallet i Tromsø. Som en ekstra overraskelse for de frammøtte kom finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen og hilste forsamlingen.

Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen hilser representantskapsmøtet til Fagforbundet i Tromsø Kommune (klikk for større bilde)

Les mer »

Medlemsmøtet i Tromsø AP dropper parlamentarismen og vil ha et rød-grønt samarbeid i Tromsø

Publisert 02.10.2007 av Administrator

(2.10.07) Et godt besøkt medlemsmøte i Tromsø AP hogde i går over den gordiske knuten som har låst forhandlingene om politisk samarbeid i Tromsø. Parlamentarismen ble forkastet, og et enstemmig medlemsmøte ba forhandlingsutvalget finne løsninger sammen med SV, Senterpartiet og Venstre. Det ble opplyst fra forhandlingsutvalget i AP at RV har gjort det helt klart at de ikke ønsker å binde seg til et politisk rød-grønt samarbeid i Tromsø. Dermed må AP se til Venstre for å sikre et styringsdyktig flertall i Tromsø.

Les mer »

Fagforbundet i Tromsø gratulerer hjerteligst vår kjære hovedtillitsvalgte Torgunn Bendiksen på hennes 60-års dag!

Publisert 13.09.2007 av Administrator


Torgunn Bendiksen

(13.9.07) I dag fyller runder hovedtillitsvalgt Torgunn Bendiksen i Fagforbundet Tromsø Kommune en milepæl her i livet. Hun er bortreist på dagen, men kommer seg ikke unna ei feiring når hun kommer hjem..

Les mer »

Rød-grønn brakseier i Tromsø! AP og RV valgets vinnere. SV redusert med 2/3, men høyresida tapte likevel så det suste. Er fagbevegelsen i Tromsø i ferd med å knekke Frp-koden?

Publisert 13.09.2007 av Administrator

(12.09.07) AP gikk fram med 10,8 til 39.5 prosent. RV økte med 5,3 til 7,9. SV var valgets store taper i Tromsø og ble mindre enn RV, etter at partiet ved de to foregående valgene i Tromsø har pustet AP i nakken. Men tilsammen endte de rød-grønne i Tromsø på 57,7 prosent! Dette resultatet kan ikke karakteriseres som annet enn en enorm seier over den aggressive høyresida i byen, sier fornøyd Leif Petter Hansen, leder i LO Tromsø. -De rød-grønne har vunnet på ei radikal plattform mot privatisering og for ei videre utbygging av den offentlige velferden for alle, sier Hansen. -Og som en ekstrabonus så har vi kanskje knekt Frp-koden. For det viser seg at det ekstremt liberalistiske programmet deres, samt eksempler på råtten behandling av arbeidstakere fra de kommunene de styrer, ikke tåler dagslys i møte med velgerne, sier LO-lederen i Tromsø.

Tromsøs nye ordfører Arild Hausberg (AP) jubler sammen med partifeller etter den historiske valgseieren. VI GRATULERER !!

Les mer »

Valgkampinnspurten i Tromsø: LO-lederen går på nytt ut offentlig med en klar advarsel mot Frp. Fagforbundet, Fellesforbundet og NNN i Tromsø har sendt løpeseddel til samtlige medlemmer med oppfordring om å bruke stemmeretten, avvise Frp og stemme rød-grønt

Publisert 08.09.2007 av Administrator

(08.09.07) LO - leder Leif Petter Hansen går i dag ut i bladet Tromsø med en klar advarsel mot Frp. LO i Tromsø påpeker at Frp er det eneste partiet som direkte angriper norske arbeidstakeres faglige rettigheter. -Frp er mot sentrale kollektive tariffavtaler. Partiet arbeider for at lønna skal forhandles på den enkelte bedrift. Frp arbeider også for å svekke arbeidsmiljøloven og redusere sykelønna. De vil rasere offentlige arbeidsplasser, spesielt i kommunesektoren. Politikken til Frp utgjør en trussel mot arbeid og inntekt for samtlige arbeidstakere i dette landet, sier LO i Tromsø i innspurten av kommunevalget. Fagforbundet i Tromsø Kommune har i tillegg til løpeseddel sendt brev til samtlige av sine ca. 2.600 medlemmer: "Ikke stem vekk jobben din!" (Løpeseddelen finnes i artikkel under her: "LO fraråder..)

Frp svekkes i Tromsø. Rød-grønt flertall i Tromsø med RV i vippeposisjon på de to siste målingene

Publisert 06.09.2007 av Administrator

( 06.09.07) I går presenterte begge avisene i Tromsø meningsmålinger som viser et lite rød-grønt overtak. Frp er begynt å falle i oppslutning, mens RV er i ferd med å vokse til et mellomparti, i vippeposisjon. I dag presenterer Nordlys en ordførermåling som viser at Frp-kandidatens oppadstigende kurve er brutt. Han mister oppslutning. Det motsatte skjer med AP-kandidat Arild Hausberg. Hans nedadgående kurve er brutt. Han får nå økende oppslutning, og leder suverent. -Det kan gå veien nå for de rød-grønne, sier leder Bjørn Willumsen i Fagforbundet Tromsø Kommune. -Men det er farlig jevnt, og hver eneste stemme til de rød-grønne teller. Fagbevegelsen i byen må stå på for fullt til siste slutt.

Les mer »

LO i Tromsø fraråder sine medlemmer å stemme Frp. Partiet svarer med å karakterisere LO som "en trussel for Tromsø", og krever at "LO må ut av valgkampen". LO Tromsø svarer med å trappe opp aktiviteten.

Publisert 04.09.2007 av Administrator

(04.09.07) Valgkampen i Tromsø tetter seg kraftig til i innspurten. Bladet Tromsø omtaler fredag 31 august forholdet mellom Frp og LO i Tromsø fredag som  "full krig". I en artikkel i bladet Tromsø samme dag  advarer leder i LO Tromsø og nestleder i Fagforbundet Tromsø Kommune LO-medlemmene mot å stemme på Frp. En rasende ordførerkandidat Jan Blomseth svarer at "LO er en trussel for byen." Den lokale stortingsrepresentanten for Frp, Øyvind Korsberg, uttaler til bladet Tromsø 3 september at "LO er et politisk diktatur" og at LO i Tromsø er et "rødgrønt kommunistregime". Sammen med Høyres ordførerkandidat krever de at "LO må ut av valgkampen". Fagbevegelsen svarer med å trappe opp aktiviteten.
LO-leder Leif Petter Hansen og nestleder Ingrid Lettrem Olsen i Fagforbundet Tromsø Kommune

Les mer »

Overstrømmende tilbakemeldinger etter fagbevegelsens store arrangement i Tromsø

Publisert 04.09.2007 av Administrator

(03.09.07) Under overskriften "Slo an tonen for LO og Fagforbundet", skriver "Nordlys": "Midt mellom valgflesk og duften av vaffelrøre skapte Ishavsbyens to store sønner god stemning lørdag i septembersol på torget. Stemningen steg proporsjonalt med at de to kjære Tromsø - artistene dro den ene kjente sangen etter den andre." Bladet "Tromsø" fulgte opp: "Når det er sol i Tromsø blir det alltid bra. Jeg har like stor glede av å spille her hver gang, sier Steinar Albrigtsen. Konserten foregikk på scenen til LO og Fagforbundet. Jørn Hoel vedgår at han har en politisk agenda når han er i byen. - Det er utrolig viktig at folk stemmer. Selv skal jeg stemme Arbeiderpartiet den 10 september, sier Jørn Hoel, som leverer sin stemmeseddel i Oslo.
Her finner du Nordlys - artikkelen (PDF)
Her finner du omtalen i bladet Tromsø (PDF)

Rød-grønn folkefest på Stortorget i Tromsø lørdag 1 september, med Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen i spissen!

Publisert 03.09.2007 av Administrator

(03.09.07) Flere tusen mennesker var samlet i godvær og solskinn på torget i Tromsø lørdag 1 september til en storstilt mobilisering mot høyrekreftene i Tromsø.

Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen stortrivdes på scenen til LO og Fagforbundet på Stortorget i Tromsø lørdag 1. september (Klikk her for større bilde)

Les mer »

Svært vellykket markering av 25- og 40 årsjubilantene i fagforeningen, med Jan Davidsen som hedersgjest.

Publisert 01.06.2007 av Administrator

(01.06.07) Ca. 100 medlemmer var til stede da fagforeningen feiret de veteranene som har oppnådd 25 og 40 års medlemsskap i Fagforbundet og LO. Rådhuskantina var pyntet til fest, og fest ble det, med allsang, underholdning, god mat og drikke. Forbundsleder Jan Davidsen stilte overraskende opp, til stor jubel fra de frammøtte.

Samtlige 25-års jubilanter samlet i foajèen på Rådhuset sammen med forbundsleder Jan Davidsen (bak til v)
 

Les mer »

Den sentrale KFO-ledelsen stilte i krisemøte i Tromsø 11. mai. I følge avisa "Tromsø" har den lokale KFO-organisasjonen "mistet ryggraden". Sliter med dårlig arbeidsmiljø, elendig service overfor medlemmene og medlemsflukt. Kristin Arvesen, tidligere KFO-leder og hovedtillitsvalgt, har nå meldt seg inn i Fagforbundet

Publisert 12.05.2007 av Administrator

(14.05.07) Torsdag 10 mai ble det kjent at Kristin Arvesen, tidligere hovedtillitsvalgt og ryggrad i KFO Tromsø gjennom mange år, har meldt seg ut i protest mot bl.a. den måten KFO verver medlemmer på. Arvesen har nå meldt seg inn i Fagforbundet Tromsø kommune.  Lørdag 12 mai skriver "Tromsø" at fungerende hovedtillitsvalgt Hanne Wiesener nylig har meldt seg ut, i protest mot arbeidsmiljøet i organisasjonen og dårlig oppfølging av medlemmene lokalt. (Utskrift av artikkelen følger hvis du leser videre.) Wiesener har nå gitt ledelsen et ultimatum på èn måned til å rydde opp i følgende: Dårlig arbeidsmiljø på KFO-kontoret har gjort henne syk, KFO-servicekontoret for Nord Norge fungerer ikke, og saker for medlemmene blir bare liggende. I tillegg kommer det fram i avisa at ingen av de involverte kjenner til hvordan valget av den nye KFO-hovedtillitsvalgte i Tromsø Kommune, Gudmund Garfjeld, har funnet sted, i Wieseners sykefravær.

Les mer »

Fagbevegelsen i Tromsø aktivt med i kampen mot pensjonsranet overfor arbeidslivets slitere

Publisert 12.05.2007 av Administrator

(02.05.07) Klubbleder Stein Aamdal fra Aker Verdal, leder av aksjonen "Forsvar AFP", var hovedtaler i Tromsø 1. mai. Han holdt en mektig hovedtale, som gjorde inntrykk på alle de tilstedevænde. Man kunne høre knappenåla falle på torget i Tromsø. For med enkle ord og eksempler ga han folk ei innføring i et pensjonsforlik mellom regjeringa og høyresida som ikke er akseptabelt for noen av de mange fagforeningene rundt om i landet som representerer arbeidslivets slitere.

I.mai toget i Tromsø 2007. Privat og offentlig sektor i skjønn forening, anført av renholder May Andersen fra Fagforbundet t.v, og Olav Lindrupsen, tidligere Samorg-leder fra Fellesforbundet

Les mer »

Strukturmeldingen: Bred folkelig mobilisering i Nord Norge mot privatiseringen av fiskeressursene

Publisert 31.03.2007 av Administrator

(19.4.07) Den nylig framlagte strukturmeldingen i fiskeriene legger opp til en halvering av kystfiskeflåten mellom 11 og 15 meter. Vel 250 fartøy skal vekk, i første omgang. De rød-grønne svikter dermed egne partiprogrammer, samt Soria Moriaerklæringen. Resultatet er kroken på døra i mange kystsamfunn der disse båtene er selve livsnerven. Nå mobiliseres det mot at noen få store fiskeriaktører (kvotebaronene) får en stadig større andel av fiskerettighetene og kan ta ut en stadig større superprofitt, mens vanlige folk presses ut av næringa. -Dette en kamp om framtida for kysten. Her må alle gode krefter samle seg, og det haster, sier Leif Petter Hansen, LO-leder i Tromsø. Årsmøtet i LO Tromsø 18.4 vedtok enstemmig tilslutning til aksjonen "Levende kyst", og bevilget kr. 5.000.

Les mer »

Hensikten helliger middelet: KFO-ledelsen forsvarer forbundets aggressive "love og lyge"- kampanje

Publisert 03.04.2007 av Administrator

(3.4.07) I to innlegg i lokalavisene i Tromsø 30 og 31 mars forsvarer KFO - leder Gunn Olander og organisasjonskonsulent Maria Markussen opptredenen til forbundets selgerne i forbindelse med den pågående vervekampanjen. -Det er høyst oppsiktsvekkende og betenkelig at ledelsen i et antatt seriøst forbund forsvarer den "love- og lyge-kampanjen" som nå er i gang på kommunale arbeidsplasser ved hjelp av useriøse og aggressive selgere, sier leder Bjørn Willumsen i Fagforbundet Tromsø Kommune. -Disse lederne utviser dermed null respekt for de arbeidstakerne som organisasjonen har som målgruppe. Det vil slå tilbake på dem sjøl, sier han.

Les mer »

Fagforbundet Tromsø Kommune slutter seg til aksjonen "Forsvar AFP", og bevilger 100.000 kr til aksjonsfondet

Publisert 22.03.2007 av Administrator

(24.3.07) Et enstemmig representantskap i Fagforbundet Tromsø Kommune avd. 177 fattet torsdag 22 mars vedtak om å melde Nord Norges største fagforening inn i aksjonen "Forsvar AFP". Representantskapet bevilget kr. 100.000 til aksjonens arbeid, og oppfordrer andre fagforeninger om å slutte seg til aksjonen.

Les mer »

Useriøs og uverdig vervekampanje fra KFO sentralt

Publisert 20.03.2007 av Administrator

(20.3.07) KFO er nå på verveturneen "din hjertesak". Fagforbundet i Tromsø har fått flere sterke reaksjoner fra medlemmer ute om at de utsendte ververne fra KFO presenterer usannheter om Fagforbundets forsikringer og øvrige virksomhet, samtidig som de serverer udokumenterte og uriktige påstander om hvilke forsikringer og andre medlemsfordeler KFO kan tilby. Blant annet lover selgerne høyere lønn til de som melder seg inn i KFO!

Les mer »

En uklar og lite konkret statssekretær på lynvisitt møtte en fullsatt sal av engasjerte LO-tillitsvalgte om framtidas AFP

Publisert 22.03.2007 av Administrator

(24.3.07) LO Tromsø og Fagforbundet Tromsø kommune inviterte torsdag 22 mars til et åpent måte om pensjonsforliket og framtida for AFP og andre tidligpensjonsordninger. Statssekretær Jan Erik Støstad fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet stilte opp, men kun etter èn time og et kvarter forlot han møtet! Slik unngikk han debatt med de frammøtte tillitsvalgte for renholderne, renovatørene, pleie-og omsorgsarbeiderne barnehagearbeiderne, bygningsarbeiderne, elektrikerne, hotell- og restaurantarbeiderne m.fl Tilbake satt samtlige frammøtte mer eller mindre forbauset og provosert over opptredenen til nestkommanderende i Bjarne Håkon Hanssens departement, i den viktigste faglig-politiske saken på flere tiår. Nemlig framtidas pensjonsvilkår for arbeidslivets slitere.

Statssekretær Støstad i Tromsø

Les mer »

Les om saken til Marit Falck i "Fri Fagbevegelse" og i bladet "Nordlys"

Publisert 08.02.2007 av Administrator

(1.3.07) Av Bjørn Willumsen.
Fagforeningens meget dyktige tillitsvalgte Marit Falck fikk gjennom et rettsforlik i fjor høst kr 250.000 i erstatning etter at hun ble mobbet og trakassert ut av arbeidsplassen sin i kirken i Tromsø. Saken omtales i LO-magasinet "Fri Fagbevegelse". Her innrømmer biskop Kjølås at mye kunne vært gjort annerledes. -Denne saken ble ikke godt taklet, sier biskopen til LO-journalisten. Men han husker ikke det sterke brevet som ei djupt fortvilt Marit Falck personlig leste opp og overleverte til han på bispekontoret den 10 desember 2004. Brevet som biskopen ikke husker, er et sjeldent vitnesbyrd om mennesker som sliter, på livet løs, i en menighet i Tromsø. Fem dager etterpå hadde Marit sin siste dramatiske arbeidsdag i kirken. Saken er i dag nevnt i avisa "Vårt Land". "Detektor" i NRK P2 har intervjuet Marit. Programmet ble sendt tre ganger i løpet av helga 9-11 februar. En ufattelig historie om hvordan hun ble møtt da hun sa fra om livsfarlige forhold på arbeidsplassen sin, og hvilke konsekvenser det fikk for henne personlig. (Programmet er dessverre ikke lenger tilgjengelig på nettet.) Bakgrunnen for Marits sak er nevnt i artikkelen nedenfor fra åpningen av årsmøtet 30.1, der hun fikk en velfortjent hederspris, samt i avisa "Nordlys" fra desember 06

Marit Falck foran kirken i menigheten der hun hadde sin arbeidsplass i nesten 20 gode år før hun ble mobbet og trakassert vekk i perioden sept. 2003 - des. 2004.

Fortjent takk til flere, samt kulturinnslag, ved åpningen av årsmøtet! Marit Falck fikk fagforeningens hederspris for sin innsats som tillitsvalgt, kollega og medmenneske i Tromsø Kirkelige Fellesråd

Publisert 19.12.2006 av Administrator

(01.02.07) Fagforbundet Tromsø Kommune avd. 177 avholdt årsmøte tirsdag 30 januar 2007 på Saga hotell. Salen var fullsatt av medlemmer og gjester. Blant gjestene var AP-leder Roger Ingebrigtsen, LO-leder Leif Petter Hansen samt leder Sylvi Nergård og studieleder Berit Rustad fra Fagforbundet Troms. Blant frammøtte medlemmer var nyvalgt leder for Tromsø SV, fagforeningens aktive tillitsvalgte Stein Sivertsen!

Roger Ingebrigtsen, leder av Tromsø Arbeiderparti, fikk stor takk og velfortjente blomster for sin innsats mot stoppeklokkeomsorgen i Tromsø i fjor. Hovedtillitsvalgte Torgunn Bendiksen og Kerry Macallan (til h)
 

Les mer »

1. mai i Tromsø: Stein Guldbrandsen fra Fagforbundet sentralt er hovedtaler. LO - fest på "Skarven" kvelden før. Fagforeningen arrangerer 1.mai-frokost i rådhuskantina mellom kl. 10 og 12.

Publisert 28.04.2009 av Administrator

(27.4.09) "Stopp pensjonsranet i offentlig sektor" er ei av hovedparolene i Tromsø 1. mai. Stein Guldbrandsen, leder av seksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet sentralt er hovedtaler. Mads Gilbert holder den internasjonale appellen. Kvelden før har LO fest på Skarven, med allsang og musikk av "The good ol`boys" fra Fagforbundet. Gratis inngang, åpent for alle! Fagforbundet Tromsø kommune  arrangerer 1.mai-frokost i rådhuskantina mellom kl. 10 og 12. Medlemmer med familie, samt sympatisører er hjertelig velkommen til trivelig samvær! Demonstrasjonstoget går fra torget kl. 13.
 

Les mer »

Meklingsfrist onsdag 3 juni kl. 24.00. Streik kan være et faktum torsdags morgen dersom ikke regjeringen aksepterer fortsatt bruttoordning for offentlig ansatte.

Publisert 27.05.2009 av Administrator

(2.6.09) I et møte med regjeringen den 27.5 ble det enighet om å utsette meklingsfristen ei uke. Det betyr at vi kan være i streik fra torsdag 4 juni om morgenen. Her finner du siste informasjon fra Fagforbundet sentralt. Denne kan trykkes ut og henges på oppslagstavla og distribueres blant medlemmene. SISTE: På forespørsel fra streikekomiteen i vår fagforening har rådmannen i Tromsø besluttet i kveld at samtlige arbeidstakere som har fordelsbeskatning av jobbmobilen skal beholde den ved en eventuell streik. Denne beskjeden går også ut til alle enhetslederne. SAMTLIGE 482 MEDLEMMER SOM BLE TATT UT I STREIK I FORRIGE RUNDE I TROMSØ KOMMUNE SKAL UT I STREIK TORSDAG MORGEN DERSOM DET BLIR BRUDD SENTRALT. ALLE MØTES DA PÅ "DRIV" TORSDAG KL. 10.00.

Les mer »

De lokale forhandlingene er i gang. Info og kravskjema finner du her.

Publisert 10.09.2008 av Administrator

(09.09.08) De lokale forhandlingene i Tromsø kommune er i gang. Les vedlagte informasjonsskriv fra fagforeningen om profilen i høstens forhandlinger. Fyll ut kravskjemaet og send det inn elektronisk til fagforeningen. Forhandlingene med arbeidsgiver vil ikke være sluttført før 1 november.

Medlemsfest på Driv lørdag 25 oktober!! Meld deg på her. Frist mandag 20.10.

Publisert 14.10.2008 av Administrator

(13.10.08) Styret i Fagforbundet Tromsø kommune avd. 177 inviterer til medlemsfest på "Driv" lørdag 25 oktober!! For en egenandel på kr. 200,- serveres varm mat m / god drikke til, samt dans til live rock&roll fra de siste 40 år til langt ut i de små timer. -Baren er sjølsagt åpen, og det ligger an til stor stemning og hæla i taket, sier leder av festkomitèen, Stein Sivertsen. -Creedence og Rolling Stones var ikke ledige denne kvelden, men vi har fått ei suveren erstatning i fagforbundets eget husband i Tromsø, sier festkomitèens formann. "The good ol `boys" spiller skjorta av hvem som helst, sier en entusiastisk Sivertsen, som gleder seg stort til å høre Fredrik, Bjørn, Tor Rasmus og Vidar spille gamle og nye låter. Påskuddet for festen er feiring av forbundets 5-årsjubileum. -Fagforeninga har aldri vært større og sterkere, og det er verdt ei feiring, sier Sivertsen, som håper på fullt hus.

Påmelding for grupper eller enkeltpersoner: Send mail med navn til følgende adresse innen mandag 20 oktober: fagforbundet@tromso.kommune.no I retur sendes en bekreftelse og et bankkontonr. som egenandelen overføres til. Eller kom innom fagforeningskontoret i Veitasenteret, 6. etg.

 

Samfunnshuset som Fagforbundet i Tromsø finansierer i landsbyen Sattkodai på Jaffna-halvøya, Sri Lanka, er nå under oppføring, i regi av hjelpeorganisasjonen FORUT!

Publisert 03.10.2007 av Administrator

(3.10.07) Etter tsunamien i 2004 bevilget Fagforbundet Tromsø Kommune 100.000 kr til hjelpetiltak på Sri Lanka. Kr. 10.000 ble bevilget til et barnehjem i Batticaloa, og kr. 90.000 ble satt av til å bygge et samfunnshus på Jaffna-halvøya i samarbeid med hjelpeorganisasjonen FORUT. På grunn av krig og uroligheter i området, så har prosjektet blitt utsatt, men nå er byggingen av samfunnshuset i landsbyen Sattkodai i gang.

Les mer »

Rådmannen i Tromsø har sendt permitteringsvarsel til 33 medlemmer

Publisert 28.05.2008 av Administrator

(29.5.08) Rådmannen i Tromsø har i dag overlevert permitteringsvarsel til 33 medlemmer av Fagforbundet i Tromsø. Fagforbundet i Tromsø kommune har rettet henvendelse til forbundet sentralt om at dersom permitteringer blir en realitet, så må disse medlemmene få økonomisk støtte på linje med de som er i streik eller lockout. Dvs 70 % av brutto lønn utbetalt netto.

(28.5.08) I e-post til fagforeningene i kveld kl. 21.29 varsler rådmannen at de ansatte ved følgende streikerammete arbeidsplasser vil få personlig overlevert et skriftlig permisjonsvarsel i morgen 29 mai: Bjerkaker skole, Hillesøy skole og barnehager, Krokelvdalen skole, Ramfjord skole, Skittenelv skole og barnehage, Storelva skole og Tromstun skole 
 Dermed kan de bli permittert fra 12 juni, dersom arbeidsgiver vurderer det som riktig og / eller nødvendig. I følge rundskriv fra Fagforbundet i dag, kan medlemmer som blir permittert,søke forbundet om økonomisk støtte. Fagforeningen vil være behjelpelig med det praktiske i den forbindelsen.

Nytt fra avd. 177:

Publisert 02.03.2006 av Administrator

(12.5.07) To dagers kurs om kvalitetskommune-prosjektet og organisasjonsevaluering 31 mai og 1juni. Rådgiver Jan Rudi Kristiansen fra Fagforbundet sentralt skal i to dager lede et kurs om kvalitetskommuneprosjektet, samt organisasjonsevaluering i den forbindelsen. Tromsø Kommune har fått tilsagn om å bli med i neste runde av dette prosjektet, og Fagforbundet satser i denne omgangen på at styret og seksjonsstyrene i lokalforeningen skal være godt forberedt på et viktig prosjekt. Kurset blir avholdt på Sydspissen Permsenter.

(14.3.07) Styret i Fagforbundet Tromsø Kommune bevilger kr. 10.000 til aksjonen "Krafttak mot kreft". Styret vedtok enstemmig i møte den 13 mars å støtte den pågående kreftaksjonen. Styret oppfordrer - og utfordrer - samtidig den politiske og administrative ledelsen, samt alle fagforeningene i Tromsø til å støtte opp om denne viktige aksjonen.

(6.3.07) Fagforbundet Tromsø Kommune avholder representantskapsmøte på Driv, 4 etg, torsdag 22 mars, fra kl. 08.30 - 16.00. På dagsorden dette representantkapsmøtet står blant annet utsatt sak fra årsmøtet, behandling av regnskap for 2006. Styret innstiller også overfor representantskapsmøtet å bevilge kr. 100.000 til aksjonen "Forsvar AFP". Fra kl. 12 denne dagen kan alle interesserte møte opp for å lære mer om pensjonsreformen og framtidas AFP-ordning. Statssekretær Jan Erik Støstad i Arbeids- og inkluderingsdepartementet og klubbleder Stein Aamdal fra Aker Verdal skal innlede, debattere og svare på spørsmål fra salen. Vel møtt til viktig debatt!

(6.3.07) AFP-seminar i Tromsø 21 mars med De Facto og aksjonen "Forsvar AFP". Onsdag 21 mars kl. 9 - 16 arrangerer aksjonen "Forsvar AFP" et seminar på Driv i Tromsø, i et samarbeid med LO i Tromsø og Fagforbundet Tromsø Kommune. Målgruppa er sentrale tillitsvalgte i samtlige fagforeninger og forbund i regionen. Roar Eilertsen fra De Facto og Stein Aamdal fra klubben ved Aker Verdal er kursledere denne dagen. Målsettingen med dagen er at de tillitsvalgte skal kunne holde foredrag om dette viktige og vanskelige spørsmålet i egne fagforeninger i etterkant. Interesserte tillitsvalgte kan henvende seg til LO i Tromsø eller Fagforbundet avd. 177. (Du finner adresser og tlf.nr på denne hjemmesida)

(8.2.07) Kvalitetskommuneprosjektet. Tromsø Kommune har fått utvidet frist fra departementet for å utarbeide en fullstendig søknad til det sentrale kvalitetskommuneprosjektet. I første omgang skal 50 kommuner plukkes ut til å delta i kvalitetsutvikling innafor pleie- og omsorg og oppvekstsektoren (skole, barnehage og SFO). Det er ei forutsetning at prosjektet lokalt forankres i et samarbeid mellom politikerne, administrasjonen og de ansatte. Fra Fagforbundet Tromsø deltar de hovedtillitsvalgte Vivi Jakobsen Sandberg og Kerry Macallan i gruppa som utarbeider søknaden.

(8.2.07) Partssammensatt utvalg arbeider med rutiner for varsling i Tromsø kommune. I kjølvannet av ca 10 varsler-saker i løpet av fjoråret, arbeider et partssammensatt utvalg i Tromsø kommune nå på høytrykk med å utarbeide rutiner for varsling, samt på generelt grunnlag sikre rettssikkerhet for de involverte. Hovedtillitsvalgt Hilde Bernhardsen representerer de ansatte i utvalget, sammen med Grete Theodorsen fra Utdanningsforbundet og hovedverneombud Håvard Sandberg.

De tidligere TKTF-sidene i link til v.

Vinteren har inntatt tinden en flott høstdag. Den gjør seg klar.. (29.9.06)


Vinteren har festet grepet.. (12.2.07)

Vellykket lavvo-tur i godvær for medlemmene i seksjon helse og sosial onsdag 6 juni

Publisert 08.06.2007 av Administrator

(07.06.07) Onsdag ettermiddag og kveld arrangerte seksjonsstyret i SHS en vellykket medlemsutflukt til lavvoen i Tromsdalen.

Les mer »

I år går siste sjanse for å starte på hjelpepleierutdanning!

Publisert 26.03.2007 av Administrator

(26.3.07)  forbindelse med overgangen til helsefagarbeiderutdanningen, opplyser Troms fylkeskommune at det i inneværende år er siste sjanse til å starte opp en utdanning som gir kompetanse som hjelpepleier.

Les mer »

Mellomoppgjøret: Kr. 7.500 til alle + 1.4 %

Publisert 26.04.2007 av Administrator

(01.05.07) I oppgjøret i fjor ble det en foreløpig enighet om at samlige arbeidstakere i kap. 4 ( de fleste utenom ledere og akademikergruppene) skulle få et generelt tillegg på kr. 7.500. I forhandlingene under årets mellomoppgjør ble det den 30 april enighet mellom partene om et oppgjør som gir de fleste en årslønnsvekst på vel 10.000 kr og oppover. -Isolert sett er vi fornøyde, siden største delen av beløpet ytes som et fast tillegg for alle, sier leder Bjørn Willumsen i Fagforbundet Tromsø Kommune. -For vi har generelt liten sans for prosenttillegg. De øker forskjellene og har en elendig sosial profil. Denne gangen kan et såpass lite prosenttillegg aksepteres, men for ettertida må de unngås, sier lederen for Nord Norges største fagforening.

 

Svært vellykket barnehagedag i Tromsø

Publisert 21.03.2007 av Administrator

(20.3.07) Barnehagedagen ble behørig feiret på torget i Tromsø i dag, i snøvær og slaps. Uten at det la en demper på feiringa.

Alle koste seg på torget i dag.

Les mer »

Fagforbundet i Tromsø kommune finansierer et samfunnshus på Sri Lanka

Publisert 08.02.2007 av Administrator

(1.2-07) Fagforeningens årsmøte i 2005 vedtok å bevilge kr.90.000 til å bygge et samfunnshus på Sri Lanka i samarbeid med FORUT. Bakgrunnen var tsunamiens herjinger i et land hvor flere av fagforeningens medlemmer har sine røtter. På grunn av krigshandlinger måtte det første prosjektet kanselleres, men i dag er byggingen i full gang i fiskerlandsbyen Satkoddai på Jaffna-halvøya!

Les mer »

Årsmøtet i Nord Norges største fagforening krever et større fokus på vedlikeholdet av kommunale milliard-investeringer i bygninger og veier, samt bygging av 200 kommunale utleieboliger straks!

Publisert 03.02.2007 av Administrator

(1.2.07) Fagforbundet Tromsø kommune fattet flere viktige vedtak på årsmøtet, etter gode og engasjerte debatter. Det er bred enighet i fagforeningen om fortsatt sterk satsing på ungdomsarbeidet

Les mer »

Leder Bjørn Willumsen til årsmøtet: -Kommunevalget i år er det viktigste på mange tiår

Publisert 02.02.2007 av Administrator

(31.1.07) Fagforeningsleder Bjørn Willumsen foretar i sin beretning en grundig gjennomgang av året som gikk, samtidig som han ser framover mot det viktige kommunevalget i år

Les mer »

Nestlederen på plass

Publisert 08.02.2007 av Administrator

Hilsen fra nestleder:

Ingrid Lettrem Olsen

(8.2.07)Jeg vil med dette takke årsmøtet for tilliten jeg ble vist da jeg ble valgt og frikjøpt i 40 % stilling ved fagforeningskontoret. Jeg har i dag 8/2-07 første dag på kontoret og skal etter hvert prøve å vise meg tilliten verdig. Jeg jobber 60 % som hjelpepleier ved Kvaløysletta Sykehjem og blir å treffe på kontoret i første omgang på torsdager og fredager fremover. Vi får etter hvert se om det er de dagene som er mest hensiktmessig. Jeg ser at dette er ei stor utfordring, så dere må ha tålmodighet med meg de første dagene til jeg kommer inn i jobben. Jeg skal prøve å fylle jobben på en best mulig måte. Mvh Ingrid.

Fagforbundet i Tromsø Kommune støtter innsamlingsaksjonen med kr. 10.000 og oppfordrer medlemmene til å stille opp som bøssebærere

Publisert 21.10.2007 av Administrator

(20.10.07) -Vi oppfordrer våre medlemmer til å stille opp som bøssebærere på søndagens innsamlingsaksjon til inntekt for UNICEF, sier leder Bjørn Willumsen og nestleder Ingrid Lettrem Olsen i Fagforbundet i Tromsø Kommune. Interesserte kan f.eks ta kontakt med vår Stein Sivertsen på tlf. 906 13739. Han er rodeleder i Tromsø sentrum. De opplyser ellers at fagforeningen bevilger kr. 10.000 til dagens aksjon, og de utfordrer alle andre fagforeninger til å støtte opp om dagens viktige innsamlingsaksjon.

 

"Krystallnatta" markeres den 9 november. Møt opp!

Publisert 01.11.2007 av Administrator

(01.11.07) SOS Rasisme i Tromsø inviterer til markering av Krystallnatta den 9 november. Oppmøte på torget kl. 18.30. Appeller, fakkeltog og kinoforestilling om forfølgelsen av jødene. MØT OPP! (Krystallnatta 9 november 1938 markerer starten på nazistenes systematiske utryddelse av jødene, Holocaust. I hele Europa er dagen ei markering av kampen mot rasisme og nazisme, under parolen "Vi skal aldri glemme!"

LO Tromsø og Fagforbundet inviterer til "Pub og Politikk" på Skarven lørdagen 8 september.

Publisert 06.09.2007 av Administrator

(06.09.07) Også den siste lørdagen før valget stiller fagbevegelsen opp med stand på torget. LO i Tromsø og Fagforbundet oppfordrer medlemmer om å stille på standen. Der skal siste rest av løpesedler ut. Om kvelden inviterer LO til åpent hus på Skarven. Der stiller ordførerkandidatene fra AP, SV, SP og RV. Det blir korte appeller, allsang, god musikk og "hælan i taket". Annonse for arr. finner du her

Jan Davidsen kommer til stor markering for 25- og 40 årsjubilanter i Rådhuset 31 mai!

Publisert 12.05.2007 av Administrator

(10.05.07) Fagforbundet Tromsø Kommune arrangerer en stor utdeling av jubileumsmerker torsdag 31 mai. Nærmere 230 medlemmer er invitert for å feire 25 års medlemsskap i Fagforbundet (tidligere Norsk Kommuneforbund eller Norsk Helse - og sosialforbund), mens 38 medlemmer er invitert for å markere 40 års medlemsskap i LO. Forbundsleder Jan Davidsen kommer, og det blir en hyggelig høytidsstund med servering, kulturinnslag og underholdning fra kl. 18 - 21 denne dagen. -Vi håper at så mange som mulig av de inviterte finner veien til rådhuset denne dagen, sier Johannes Bellika. Han er leder for veteranklubben i fagforeninga, og primus motor bak jubileumsarrangementet.

Midnattsola er kommet til Tromsø!

Publisert 24.05.2007 av Administrator


(22.5.07) "Ja, no e det vår her i byen, og gatan` ligg bar, det spire og gror over landet." Sørgående hurtigrute på tur under Tromsøbrua kl. 23.30

Last ned plakater til første mai og åpent møte andre mai

Publisert 24.04.2007 av Administrator

Her kan du laste ned og distribuere 1.maiplakaten til Fagforbundet Tromsø Kommune. Merk 1.maifrokost fra kl. 10 på kantina, Rådhuset, samt tivelig samling på "Skarven" kvelden før 1. mai.

Her kan du laste ned og distribuere plakat til det åpne møtet om pensjon med Stein Stugu fra De Facto 2 mai i Rådhuskantina fra kl. 16-20.

Fagforbundet i Tromsø arrangerer åpent møte om framtidas pensjonsfelle 2 mai kl. 16.

Publisert 23.04.2007 av Administrator

(23.4.07) Styret i Fagforbundet Tromsø Kommune inviterer medlemmer og øvrige interesserte til et viktig møte om pensjoner og AFP på Rådhuset, kantina fra kl. 16.00 - 20.00 den 2 mai. Stein Stugu fra De Facto vil innlede til debatt, og svare på spørsmål om hva pensjonsforliket betyr for den enkelte, slik det ser ut pr. i dag. Det vil bli servering av varm mat. Alle er hjertelig velkommen til et viktig møte.

 

1.mai i Tromsø med to sentrale saker på dagsorden: "Forsvar AFP" og "Kysten skal leve". I tillegg er det flere viktige hovedparoler. Helga Pedersen stiller i toget.

Publisert 23.04.2007 av Administrator

(23.4.07) 1.maikomitèen i Tromsø har i møte i dag tatt endelig stilling til hovedparolene. -Jeg er stolt over at vi gjennom en enhetlig og god prosess setter sentrale saker for vanlige folk på dagsorden denne 1.maidagen, sier LO-leder Leif Petter Hansen. - Forsvaret av AFP og kampen mot pensjonsranet er den viktigste faglige saken på tiår for arbeidstakerne her i landet. Kampen mot halvering av kystflåten mellom 11 og 15 meter er den i særklasse viktigste saken for framtida langs kysten av Nord Norge. 1.maikomitèen håper at mange kjenner sin besøkelsestid, og stiller på torget i Tromsø 1. mai. Vi har satt viktige saker på dagsorden, og her har alle en sjanse til å ta i bruk ytringsfriheten og "stemme med føttene", sier LO-lederen i Tromsø. Tromsø AP opplyser at nyvalgt nestleder, fiskeriminister Helga Pedersen stiller i toget og skal lytte til talene på torget. Hovedtaler er klubbleder Stein Aamdal ved Aker Verdal, leder i aksjon "Forsvar AFP". Deretter inviterer AP til et eget arrangement på "Driv" ca. kl. 15, der "partimedlemmer og andre som vil feire 1. mai videre er hjertelig velkommen". KVELDEN FØR HAR LO TROMSØ LEID "SKARVEN", OG INVITERER ALLE TIL ET KJEMPETREFF MED SAN OG MUSIKK, ØL OG POLITKK! VEL MØTT!
             
Klubbleder Stein Aamdal                      Nestleder i AP, fiskeriminister  Helga Pedersen

Les mer »

Nestleder Ingrid Lettrem Olsen frikjøpes 40%

Publisert 03.02.2007 av Administrator

(31.1.07) Et enstemmig årsmøte i Fagforbundet Tromsø Kommune vedtok å frikjøpe nestleder i 40 % i neste periode. -Frikjøpet av vår dyktige nestleder medfører ei høyst tiltrengt styrking av det organisatoriske arbeidet i fagforeninga, sier leder Bjørn Willumsen.

Les mer »

Hovedtillitsvalgt Hilde Bernhardsen ny leder av AMU

Publisert 10.01.2007 av Administrator

(9.1.07) Med hjemmel i Arbeidsmiljøloven skal arbeidstakerne og arbeidsgiverne annethvert år skifte på å ha ledelsen av arbeidsmiljøutvalget i kommunen. I år er det arbeidstakernes tur. De største arbeidstakerorganisasjonene har utpekt hovedtillitsvalgt Hilde Bernhardsen, Fagforbundet, som leder av AMU i 2007.

Hilde Bernhardsen

Les mer »

På fagforbundets åpne møte: Roger Ingebrigtsen lover lavere strømpris i nord

Publisert 27.09.2006 av Administrator

(27.9.06) Strømprisen engasjerer folk flest. I en fullsatt storsal på Saga Hotell mandag 25 møtte ledende politikere fra AP og SV, samt representanter for toppledelsen i Troms Kraft en engasjert forsamling av tillitsvalgte og interesserte.

Les mer »

Fagforbundet avd. 177 med rekordvekst første halvår i år!

Publisert 23.09.2006 av Administrator

(22.9.06) En oversikt fra forbundet sentralt viser at Fagforbundet avd. 177 Tromsø har hatt en medlemsvekst av nyinnmeldte, yrkesaktive medlemmer på 8,3% første halvår i år!

Les mer »

Rapport fra svært vellykket kvinnekonferanse i Oslo

Publisert 27.09.2006 av Administrator

(27.9.06) På representantskapsmøtet til Fagforbundet avd. 177 mandag 25 september rapporterte nestleder Ingrid Lettrem Olsen fra en svært vellykket "kvinner på tvers"-konferanse i Oslo 23-24 september. Seks tillitsvalgte fra samtlige fire seksjoner i fagforeninga deltok på konferansen.

Les mer »

Stort internasjonalt engasjement i Fagforbundet avd. 177

Publisert 23.08.2006 av Administrator

Tsunamien 2 juledag 2004 gjorde et stort inntrykk på medlemmene i vår fagforening. Fagforeningen har mange medlemme som opprinnelig kommer fra Sri Lanka. Som et strakstiltak bevilget styret kr 25.000 til Norsk Folkehjelps arbeid på Sri Lanka.


Tromsø er en internasjonal by. Her legger den svære isbryteren "Ivan Papanin" ut fra Breivika. På tokt til Sydpolen, i oppdrag for Norsk Polarinstitutt. (17.10)

Les mer »

Farlig å være varsler, også i Tromsø Kommune

Publisert 27.09.2006 av Administrator

(27.9.06) På representantskapsmøtet i Fagforbundet avd. 177 orienterte hovedtillitsvalgt Sissel M. Skoghaug fra kommunalkonferansen som ble arrangert i Trondheim 21-23 september. Hovedtema var varsling og korrupsjon.

Les mer »

LO i Tromsø og Fagforbundet Tromsø Kommune inviterer til åpent møte torsdag 22 mars om pensjonsreformen og framtida for AFP

Publisert 20.03.2007 av Administrator

(20.3.07) Fagbevegelsen i Tromsø inviterer til åpent møte om pensjonsreformen og framtida for tidligpensjonene. Møtet finner sted på "Driv", 4 etg, torsdag 22 mars fra kl. 12 - 16. Innledere er statssekretær Jan Erik Støstad i Arbeids- og inkluderingsdepartementet og klubbleder Stein Aamdal, Aker Verdal, leder av aksjonen "Forsvar AFP"

Les mer »

Nytt fra fagforeningen - arkiv:

Publisert 14.03.2007 av Administrator

(27.2.07) Fagforbundet Tromsø Kommune, seksjon for kontor og administrasjon, inviterer til informasjonsmøte i kommunestyresalen mandag 12 mars kl. 16. Tema er kompetanseheving for ledere og medarbeidere i servicetorg og førstelinjetjenesten i NAV. For mer info klikk her

Håvard Sandberg fortsetter som hovedverneombud

Publisert 01.12.2006 av Administrator

Styrene i Utdanningsforbundet Tromsø og Fagforbundet avd. 177 er blitt enige om å utpeke Håvard Sandberg som hovedverneombud for en to-årsperiode fra 1.1.07. Sandberg har innehatt dette viktige vervet siden år 2000, og går nå løs på sin tredje periode.

Håvard Sandberg

Les mer »

LO Tromsø krever to-prissystem på strøm

Publisert 25.08.2006 av Administrator

(5.9.06) På årsmøtet i februar vedtok LO Tromsø en enstemmig uttalelse om å kreve to-prissystem på strøm til husholdningene. I går på representantskapsmøtet ble uttalelsen tatt opp igjen, og møtet påla ledelsen å gå kraftig ut på vegne av medlemmene og folk flest. Uttalelsen er ikke blitt mindre aktuell i og med at folket i Tromsø dagen etter våknet opp til nyheten om at Troms Kraft øker prisene med 30 % over natta, til rekordhøyder

Les mer »

Sissel M. Skoghaug går av som hovedtillitsvalgt, Kerry Olsen overtar

Publisert 01.12.2006 av Administrator

(1.12) Etter 6 år som hovedtillitsvalgt i Fagforbundet avd. 177, tidligere TKTF ( Tromsø Kommunale Tjenestemannsforening) går Sissel M. Skoghaug nå over i et engasjement som enhetsleder ved Kroken Sykehjem. Kerry Olsen, sykepleier og avdelingsleder ved Sør-Tromsøya sykehjem, etterfølger Skoghaug i funksjonen som hovedtillitsvalgt med spesielt ansvar for helse og sosialområdet.
                 
Kerry Olsen                             Sissel M. Skoghaug

Les mer »

Notiser

Publisert 08.02.2007 av Administrator

Heldagskonferanse for styret og seksjonsstyrene 14 des.(1.12)
Fagforbundet avd. 177 innkaller styret og samtlige seksjonsstyrer til heldagskonferanse torsdag 14 desember på Sydspissen fra kl. 08.30 - 16.00.

Lokale forhandlinger i KA-området ferdige (30.10) Fungerende tillitsvalgt Karl Otto Soleng gjennomførte i dag lokale forhandlinger med kirkevergen og Kirkelig Fellesråd i Tromsø. -Ut fra de rammene som var lagt, så er vi rimelig fornøyde med oppgjøret, sier Soleng, som representerer den største fagforeningen i fellesrådet. -Men mye kan sies om forhandlingsordningen. Her har forbundet en jobb å gjøre, sier kirkegårdsarbeider og tillitsvalgt Karl Otto Soleng.

Frikjøpsforhandlingene (23.10): I forhandlinger med rådmannen fredag 20 oktober ble partene enige om at frikjøpet for fagforeningens hovedtillitsvalgte forlenges ut neste år. -Vi er ikke ferdige, for det er et par elementer i rådmannens forslag til avtale som vi er enige om å forhandle videre om, sier leder i Fagforbundet avd. 177, Bjørn Willumsen. -For det første krever vi en avtale som knytter antallet hovedtillitsvalgte opp mot medlemstallet i fagforeninga, etter modell av den avtalen som vi har levd etter i 15 år, inngått mens Høyre styrte byen. For det andre, så krever vi at avtalens varighet blir tilpasset valgperiodene for de hovedtillitsvalgte, sier Bjørn Willumsen. Partene er enige om å sluttføre forhandlingene på denne siden av nyttår.

Innsamlingsaksjonen (22.10): Styret i Fagforbundet avd. 177 har bevilget kr. 5.000 til "leger uten grenser".

Lokale forhandlinger (17.10): De lokale forhandlingene er nå sluttført. Samtlige medlemmer som har hatt krav inne blir nå tilskrevet, sier forhandlingsleder Hilde Bernhardsen. -Både de medlemmene som har fått, og de som ikke har fått noe denne gangen vil få brev fra vår fagforening. Vi er blitt litt forsinket med utsendelsen pga. sykdom på rådhuset. Derfor har vi ikke fått de endelige listene, sier hun. -Men vi regner med at det ordner seg, sånn at alle får brev løpet av uke 43. -Vi er høvelig fornøyd med at vi i Fagforbundet har berget vår andel av den totale potten, og at ingen av våre medlemmer sponser andre grupper. Derfor kunne vi ikke ta brudd, sier Bernhardsen - Men mange har dessverre ikke fått lokalt lønnstillegg, og det er mye i disse forhandlingene som vi må å ta opp internt i Fagforbundet, sier hun. Det gjelder spesielt forhandlingsordningen, det vil si måten forhandlingene ble gjennomført på fra arbeidsgivers side, sier hun til slutt. Vi kommer tilbake med mer.

Publisert 29.09.2006 av Administrator


Sommerminne 2006. Johanvannet nord for Tromsø. (Foto:NN, en sprek medlem)

Argumenttreningskurs i Harstad 23-24 oktober

Publisert 18.09.2006 av Administrator

Fagforbundet Troms arrangerer den 23-24 oktober et argumenttreningskurs, spesielt rettet mot unge medlemmer og tillitsvalgte i forbundet. MELD DEG PÅ! Mer her.

Uttalelse om sykelønna fra LO - organisasjonene i Tromsø, Oslo, Bergen m.fl

Publisert 21.09.2006 av Administrator

(20.9.06) LO - organisasjonene i samtlige større byer her i landet har samlet seg om en felles uttalelse om sykelønna

Les mer »

Giro-skandalen er ikke over. Fagforbundet beklager på det sterkeste.

Publisert 04.10.2006 av Administrator

(4.10.06) Det er med vantro vi må meddele våre medlemmer i Fagforbundet at giro-rotet i forbindelse med den nye forsikringen fortsetter. Til dere som ikke vil ha forsikringen: IKKE BETAL GIROENE DERE FÅR I DISSE DAGER. RIV DEM I STYKKER. DERE VIL IKKE FÅ BETALINGSANMERKNINGER, OG DERE VIL AUTOMATISK BLI RESERVERT MOT FORSIKRINGEN 

Les mer »

SNS Storbyaksjonen

Publisert 13.09.2006 av Administrator

I uke 39 blir det action i byen

Les mer »

Informasjon om framdriften i lokalforhandlingene

Publisert 01.09.2006 av Administrator

(18.9.06) Fagforeningen leverte inn kravene til arbeidsgiver innen fristen på fredag.

Les mer »

Fagforbundet avd. 177 Tromsø stiller med seks tillitsvalgte på konferansen "Kvinner på tvers"

Publisert 08.09.2006 av Administrator

Den 23 og 24 september arrangeres "Kvinner på tvers" - konferansen i Folkets Hus i Oslo. Bak arrangementet står flere fagforbund og kvinneorganisasjoner

Les mer »

Åpent møte om strømprisene

Publisert 21.09.2006 av Administrator

(19.9.06) Fagforbundet avd. 177 inviterer tillitsvalgte, LO-medlemmer og andre interesserte til et åpent møte om strømprisen mandag 25 september kl. 13 - 15.30. Møtet finner sted på Saga Hotell, festsalen 2. etg, som en del av LO kampanjen SNS (synlighet-nærhet-stolthet)

Les mer »

Representantskapsmøte 25 september

Publisert 31.08.2006 av Administrator

Fagforbundet Tromsø Kommune avd. 177 gjennomfører representantskapsmøte på Saga Hotell mandag 25 september

Les mer »

Fagforbundet avd. 177 støtter innsamling til Gaza

Publisert 23.08.2006 av Administrator

(12.8.06) Vår fagforening var blant de første som svarte på utfordringen fra AP-gruppeleder Arild Hausberg om å bidra til kronerulling for proteseverkstedet i Gaza. Kr 7.500 er vårt bidrag til innsamlingen, som nå nærmer seg en halv million kroner!

Vi oppfordrer andre fagforeninger og folkelige organisasjoner: Slutt opp om kronerullingen til Gaza.

Tromsø Kommune: Etterbetaling t.o.m. august

Publisert 29.08.2006 av Administrator

(3.9.06) De ansatte i Tromsø Kommune har nylig fått etterbetalt lønnsøkningen etter tariffoppgjøret i en egen utsending.

Personalkontoret opplyser at etterbetalingen er beregnet fra 1. mai til og med ut august, minus feriemåneden juni. Fra september er lønnsøkningen på den vanlige slippen.

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp