Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

Stort internasjonalt engasjement i Fagforbundet avd. 177

Fagforeningen har mange medlemmer fra Sri Lanka. Umiddelbart etter tsunamien 2 juledag 2004 vedtok styret i Fagforbundet Tromsø Kommune å støtte Norsk Folkehjelps arbeid i Sri Lanka med kr. 25.000. Årsmøtet i januar 2005 vedtok å støtte prosjekter på Sri Lanka med inntil kr. 100.000. Kr. 10.000 ble bevilget til et katolsk barnehjem i byen Batticaloa på nord-østkysten. Støtten ble formidlet via Tromsø Tamilforening.

Fagforbundet i Tromsø innledet deretter et samarbeid med hjelpeorganisasjonen FORUT, som har lang erfaring fra Sri Lanka. Vi ble enige om et prosjekt i landsbyen Thumpalai, helt nord på Jaffna - halvøya. Befolkningen der har i årevis vært hardt rammet av krigen i området, og i tillegg ble de rammet av tsunamien. På årsmøtet i 2006 presenterte Paul Henrik Kielland og generalsekretæren i NORUT prosjektet nytt samfunnshus i Thumpalai.


To kvinner fra landsbyen Thumpalai på Sri Lanka


Bidraget fra fagforeningen vil dekke over halvparten av kostnadene til dette samfunnshuset. Byggingen skulle starte i februar i år og være ferdigstilt i begynnelsen av mai, men dessverre blusset urolighetene i området opp, og planene har derfor blitt midlertidig skrinlagt. I møte med NORUT-ledelsen den 8 juni, ble vi enige om å se an situasjonen ut året, før vi evt. finner et nytt prosjekt lenger sør på øya.

Fagforeningen er også en fast bidragsyter til Fagforbundets SOS-barneby i Angola. Denne er nå under bygging. I tillegg bevilget fagforeningen kr. 10.000 til hjelpearbeidet i Guatemala etter flomkatastrofen der i 2006.

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp