Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

Fagforbundet i Tromsø kommune finansierer et samfunnshus på Sri Lanka

Da byggingen av samfunnshuset i landsbyen Thumpalai helt nord på Sri Lanka måtte kanselleres på grunn av krigshandlingene i området er det nå opprettet et nytt prosjekt på Jaffna-halvøya. Pengene fra Fagforbundet Tromsø er overført til bygging av samfunnshus i Satkoddai. Satkoddai er en fiskerlandsby med 217 familier, i nærheten av kirken St.Francis Xavier på kysten av Vadamaradchi Nord. Oppføringen av samfunnhuset skjer i regi av i den lokale fiskerforeningen som har påtatt seg det fulle ansvar for byggingen. På dugnad er tomta ryddet og bygningsarbeidet er godt i gang, til tross for at det i perioder har vært vanskelig å utføre noe arbeid.


To kvinner fra Jaffnahalvøya nord på Sri Lanka

Samfunnshuset skal huse fiskerforeningens kontor, et lite bibliotek, lokaler for ulike treningsprogram og møterom for ulike grupper i landsbyen.
Noen ungdommer fra landsbyen har fått dataopplæring og skal nå kurse andre ungdommer i landsbyen på 2 pc-er som er skaffet til veie. 

SISTE: (13.2.07) Fersk situasjonsrapport fra Jaffna, formidlet av Paul Henrik Kielland, tidligere FORUT-sjef på Sri Lanka: Situasjonen der nede er ikke oppløftende. Byen har vært mer eller mindre isolert etter at veien inn ble stengt i august i fjor. Bare halvparten av normal melforsyning har kommet og det rapporteres om tomme butikker og køer når noe er tilgjengelig. Situasjonen er ikke blitt bedre av at ett av lasteskipene som bringer forsyninger er blitt angrepet og skadet. Det rapporteres om daglige trefninger og mye bortføringer av folk. Tamilene har ei egen side med nyheter bl.a. fra Jaffna http://tamilnet.com.

Til orientering: Jaffna er vennskapsby med Tromsø. Denne spesielle forbindelsen ble opprettet våren 2005, og Tromsø har i ettertid bidratt med bistandsmidler til byen.

Les mer fra FORUT om livet i landsbyen Satkoddai og byggingen av samfunnshuset

Hjemmesiden til FORUT

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp