Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

1.mai i Tromsø med to sentrale saker på dagsorden: "Forsvar AFP" og "Kysten skal leve". I tillegg er det flere viktige hovedparoler. Helga Pedersen stiller i toget.

1.maikomitèen i Tromsø består av styret i LO Tromsø, samt partiene AP, SV, SP, RV og NKP, samt de respektive ungdomsorganisasjonene. I det avsluttende møtet i komitèen ble det samling om følgende fem hovedparoler:

- GÅ IKKJE I PENSJONSFELLA. FORSVAR AFP

- KYSTEN SKAL LEVE! NEI TIL STRUKTURERING AV BÅTER UNDER 15 METER.

KAST SPEKULANTAN PÅ HAVET. VI KREVE NY BOLIGPOLITIKK I TROMSØ

- JA TIL KULTUR-TROMSØ. FINGRAN AV FATET, FRP!!

- FULL STØTTE TIL DEN PALESTINSKE REGJERINGA

Som hovedtaler på torget stiller Stein Aamdal, klubbleder på Aker Verdal, og leder av aksjonen "Forsvar AFP". I tillegg blir det appeller fra representanter for samtlige av ungdomsorganisasjonene som er representert i 1.maikomitèen.

Oppstilling og kultur på torget skjer fra kl. 12. Det blir barneunderholdning og en minikonsert med ei spennende, ny rapgruppe fra Tromsø. Togavgang er kl. 13, og etter toget blir det taler og allsang.

Kysten skal leve: Årsmøtet i LO Tromsø 18 april vedtok enstemmig å tilslutte seg aksjonen "Levende Kyst", i allianse med Norges Kystfiskarlag, Lo i Vesterålen, BIVDI (sjøsamisk fangst- og fiskeorganisasjon) og flere andre. Årsmøtet vedtok å bevilge kr. 5.000 til aksjonen, og stiller seg bak de to kravene som forener de som har stilt seg bak. 1: Ingen strukturering i fiskeflåten mellom 11 og 15 meter. 2: Maks. 15 års varighet for eksisterende kvoter.

LO-leder Leif Petter Hansen og leder av Fagforbundet i Tromsø kommune, Bjørn Willumsen, har sendt et innlegg til flere aviser i Nord Norge, hvor de redegjør for sitt syn på utviklinga langs kysten, og hvor de inviterer alle som bryr seg til torget i Tromsø 1. mai: Framtida for kysten angår oss alle!

Den fantastiske tegneren Claudius med en kvass kommentar i bladet "Tromsø" 24.4.07: Helga stiger til værs..

Tegneren Claudius i bladet Tromsø 17.4.07: Helga møter seg sjøl i døra.

Øvrige arrangementer: Feiringen av dagen starter kl. 10, med kransepåleggelse ved bysten av Ingvald Jaklin, på Jaklins plass, rett nord for det gamle Folkets Hus, nå Perspektivet museum. Anført av byens beste janitsjarorkester går turen deretter til Gestapotrappa i Bankgata ved Tromsø Domkirke. Der blir det en appell ved SOS Rasisme og sang fra koret "Nordaførr", før kransenedleggelse ved minneplaten over ofrene for nazismen ved det huset som under krigen fungerte som torturkammer i Tromsø-regionen. Kl. 11 blir det solidaritetsgudstjeneste i Tromsø Domkirke v / sokneprest Ragnar Aase.

en test

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp