Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

Frp svekkes i Tromsø. Rød-grønt flertall i Tromsø med RV i vippeposisjon på de to siste målingene

Målinger i bladet Tromsø og Nordlys onsdag 5 september viser et knapt rød-grønt flertall med RV i vippeposisjon. Men ennå er det så jevnt at hver stemme kan telle. Fagbevegelsen mobiliserer. I dag har ca 4.500 LO - medlemmer i Tromsø fått fagbevegelsens løpeseddel i posten. Det handler om medlemmene i Fellesforbundet og NNN og Fagforbundet.  Fagforbundets medlemmer har i tillegg fått et brev, der styret i den kommunale fagforeninga oppfordrer medlemmene tll å bruke stemmeretten sin, og stemme rød-grønt.

I brevet opplyses det grundig om programmet og praksisen til Frp, og det er et eget avsnitt om den lokale stortingsrepresentanten Øyvind Korsberg fra Frp. Han sitter i næringskomitèen på Stortinget, og der har han vakt oppsikt. Han har foreslått totalt utsalg av samtlige aksjer i alle statsselskapene, inklusiv Statkraft. Det dreier seg om salg av verdier for flere hundre milliarder, inkl. fellesskapets evigvarende og miljøvennlige pengemaskin, vannkrafta. Det er ingen her i landet som har finansielle muskler til å kjøpe dette selskapet. Men Korsberg foreslår å selge folkets arvesølv ut av landet, og at kraftpengene for all framtid skal gå samme veien.

-Vi gjør det vi kan for å slippe å måtte forholde oss til Frp i maktposisjon i byen, sider Bjørn Willumsen, leder i Fagforbundet Tromsø Kommune. Dette partiet er en direkte og umiddelbar trussel for arbeid og inntekt for mange av våre medlemmer. Eksemplet Korsberg viser at de mener alvor når de snakker privatisering, og det må vi og ta på alvor. De foreslår nå å privatisere samtlige sykehjem i Oslo, med 7000 arbeidsplasser. I Drammen ga de i fjor de kommunale renholderne en råtten julegave. Høyre og Frp ga dem sparken, sier han. -Dessverre er det sånn at Frp når fram med sitt enkle budskap om mindre skatt og mer penger til alt og alle. Dessverre er det også sånn at de blir tatt alt for lett på i den type TV-debatter som preger valgkampen. Og det har vært forvirring om hvordan man skulle takle dette partiet. Fagbevegelsen i Tromsø har kjørt kraftig, knallhardt, saklig og konkret på programmet og praksisen til Frp, og det tror jeg er eneste medisinen, sier Willumsen. Meningsmålingene tyder på at fagbevegelsen i Tromsø har valgt rett strategi, og kanskje er i ferd med å knekke Frp-koden?

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp