Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

«« Nov - 2017 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Publisert 28.09.2006 av Administrator

MERK: Fagforbundet avd. 177 har flyttet fra Veita til Stortorget 5, 3.etg. (Inngang til høyre for tapasrestauranten-heis eller trapp videre):

Hovedtillitsvalgte:
Ingrid Lettrem Olsen 
777 91163
913 09 691

Kristin Arvesen          
777 91164
478 09710

 

Odd H. Brenneset
(sykemeldt)  
976 50829


 

Fred Magne Johansen
(Vikar for Brenneset)
777 91165
957 79600

 

Vivi J. Sandberg      
777 91166
976 50832

Leder / htv:
Bjørn Willumsen      
777 91168
959 45390

(For mailadresser og øvrige opplysnger, klikk "Fagforeningskontoret" i link på venstre side.)

Link til Facebook:
Fagforbundet avd. 177

"Nettverk mot utstøting:"
Blir du mobbet på jobben, ring kontakt-telefon 913 44456

Ansvarlig for hjemmesidene:
Bjørn Willumsen

Til toppen av siden

KRAFTFULL MARKERING MOT PRIVATISERING FORAN RÅDHUSET FØR KOMMUNESTYREMØTET

Gruppeleder Kristin Røymo fra AP, gruppeleder Gunhild Johansen fra SV og gruppeleder Jens Ingvald Olsen fra Rødt holdt kraftfulle og poengterte taler mot byrådets privatiseringsplaner.

Leder Grete Theodorsen fra Utdanningsforbundet i Tromsø og Linda Norrie fra Norsk Sykepleierforbund fulgte opp og poengterte fagbevegelsens motstand mot private sugerør ned i offentlige kasser. 

I en sluttappell kom Helene Bank fra "For Velferdsstaten" inn på høyresidas fiksering på, og lek med ord om, at at konkurranseutsetting ikke er privatisering. Hun avviste totalt denne distinksjonen, og hun framholdt at konkurranseutsetting er verre for de ansatte, for brukerne og for skattebetalerne enn privatisering, i og med at det private næringslivet ved konkurranseutsetting får et stort sugerør ned i fellesskapets kasser. Hun framholdt også at derfor foretrekker forretningsfolk konkurranseutsetting framfor privatisering. Inntektssida er sikrere ved konkurranseutsetting.

Til slutt ble det allsang. Tor Kjelsberg var forsanger på Ellinors Vise. (Yezz, det stemmer. Han er broren til Sverre som har skrevet låten. Og begge er medlemmer i Fagforbundet:) Alt i alt ble det en svært kraftfull markering av den folkelige motstanden mot konkurranseutsetting og privatisering foran rådhuset i Tromsø denne historiske tirsdagen. Som Bjørn Willumsen sa det i starten på sin appell, så er dette en av de største sakene og viktigste sakene som kommunestyret har behandlet i Tromsø i moderne tid. Den nye "Vi bryr oss" - alliansen i Tromsø skal bli større og sterkere framover, og vi skal fotfølge byrådets privatiseringsframstøt framover.

Som et apropos: "Vi bryr oss" - alliansen i Tromsø kjemper nå mot de samme høyrekreftene og den samme aggressive finanskapitalismen som for tida herjer i EU og i USA. Les Bjørn Willumsen sin ferske artikkel som ukas skribent på Nei til EU sine nettsider: "EU: Er den sosialdemokratiske epoken over" I tilknytning til denne må følgende aktuelle nyhet nevnes: Gjennomsnittet av lønningene til banktoppsjefene i USA og Europa steg i fjor med 12 %, til et gjennomsnitt på 77 mill.kr pr. år. (kilde: Terje Håkstad, Tromsø SV og Analyseselskapet Equilar)

Som et apropos: Les Magnus Marsdals klassiker fra 2004 om de gigantiske internasjonale konsulentselskapene som selger nyliberalisme, privatisering og den rike manns revolusjon over hele verden. KPMG, Ernst & Young, Price Waterhouse Coopers, Deloitte: "Vår tids Komintern"

KPMG er tungt inne i Tromsø. Det heleide kommunale AS Remiks er en kommunal suksesshistorie i landssammenheng når det gjelder renovasjonsbransjen. Fagforbundet sørget for å få inn i kommunestyresaken som vedtok opprettelsen av Remiks AS et punkt om at bedriften skal være tilknyttet tariffavtalen KS Bedrift. Men gradvis endres kulturen også i Remiks. Bedriften har i stor grad overlatt personalpolitikken til KPMG. Fagforbundet har det siste året møtt en advokat fra KPMG i forhandlinger og drøftinger ved omstillinger og i personalsaker. Den innleide advokaten fra KPMG har også ledet møtene. For første gang i historien opplever vi i Fagforbundet nå å måtte gå til arbeidsrettssak for usaklig oppsigelse av en overtallig medarbeider i en virksomhet i Tromsø kommune. Det skjer etter omstilling i Remiks, med KPMG ved roret på bedriftens personalkontor. Vi ser her KPMG - metoden i fri utfoldelse: For å mørne de øvrige arbeidstakerne skikkelig i en omstillingsfase, så må noen ofres. Dette er den rå kapitalismens, nyliberalismens ubønnhørlige logikk.

Vi så noe av den samme råskapen og ukulturen demonstrert i kommunen for første gang for vel ti år siden da økonomisjef Sylvi Fjellheim i 2001 fikk stemplet "illojal",  av en konsulent fra KPMG. Bakgrunnen for dette stemplet fra konsulenten var rimelig banalt: Journalist Merethe Ekanger i Nordlys hadde skrevet en liten artikkel basert på økonomisjefens høringsuttalelse til to-nivåmodellen, der Fjellheims kritiske innvendinger på noen områder ble omtalt. Nordlys hadde ikke intervjuet økonomisjefen. Denne lille artikkelen var nok til at KPMG-konsulenten veldig opphisset i et styringsgruppemøte i formannskapssalen i det gamle rådhuset viftet med Nordlys og betegnet økonomisjefen som "illojal". Fjellheim var ikke til stede på møtet. 

KPMG og den konkrete konsulenten var i flere år engasjert av Tromsø kommune i forbindelse med etableringen av to-nivåmodellen i 2002. Økonomisjef Fjellheim havnet etter styringsgruppemøtet i et to års helvete som endte med at formannskapet la 2,3 millioner på bordet kvelden før en 16 dagers rettssak skulle starte i tingretten i Tromsø. Beløpet inneholdt tidenes største tort og svie-erstatning i Norge, samt tre års full etterlønn, mot at Fjellheim sluttet frivillig. Signalet var klart til samtlige ledere og mellomledere i Tromsø kommune: IKKE PRØV DERE PÅ OSS. ER DERE ILLOJALE, SÅ BLIR VI KVITT DERE, KOSTE HVA DET KOSTE VIL. Og siden har det vært stille blant lederne i Tromsø kommune. Helt stille. De få som har prøvd seg er alle borte fra sine stillinger. Sådan er det nyliberale regimet som KPMG og de andre store konsulentfirmaene selger over hele verden. 

(Det helt korrekte er at da angjeldende konsulent ble engasjert i 1999 så arbeidet han for KMPG. Før episoden med Fjellheim, så hadde han sluttet der og jobbet videre som selvstendig næringsdrivende konsulent. Men han hadde KPMG-metodene og KPMG-kulturen inne, så det holdt.)

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp