Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

«« Nov - 2017 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Publisert 28.09.2006 av Administrator

MERK: Fagforbundet avd. 177 har flyttet fra Veita til Stortorget 5, 3.etg. (Inngang til høyre for tapasrestauranten-heis eller trapp videre):

Hovedtillitsvalgte:
Ingrid Lettrem Olsen 
777 91163
913 09 691

Kristin Arvesen          
777 91164
478 09710

 

Odd H. Brenneset
(sykemeldt)  
976 50829


 

Fred Magne Johansen
(Vikar for Brenneset)
777 91165
957 79600

 

Vivi J. Sandberg      
777 91166
976 50832

Leder / htv:
Bjørn Willumsen      
777 91168
959 45390

(For mailadresser og øvrige opplysnger, klikk "Fagforeningskontoret" i link på venstre side.)

Link til Facebook:
Fagforbundet avd. 177

"Nettverk mot utstøting:"
Blir du mobbet på jobben, ring kontakt-telefon 913 44456

Ansvarlig for hjemmesidene:
Bjørn Willumsen

Til toppen av siden

Byrådet er i full gang med konkurranseutsetting bak lukkete dører, og de har det travelt.

Byrådene råkjører og tar full styring
Den erfarne og dyktige hovedtillitsvalgte Vivi Jakobsen Sandberg har ansvar for barnehagesektoren i Fagforbundet Tromsø kommune. Vivi har vært hovedtillitsvalgt siden 1998. Hun representerte fagforeningen i møtet om barnehageplanen på tirsdag. På møtet stilte byrådene Fyhn, Alvarstein og Fusdahl, sammen med en ung rådgiver fra H/Frp. Fra adminstrasjonen stilte en fagsjef og en barnehagefaglig rådgiver i møtet. 

Vivi har aldri opplevd å se politikere gå så langt inn i administrator-rollen som på møtet i går, og hun har aldri sett en administrasjon så "parkert" som i går. Byrådene bestemmer alt. Og alt skjer uten skriftlighet. Ikke ett eneste dokument ble lagt fram på møtet. Vivi etterlyste dokumenter i saken og ba om å få dem tilsendt så snart de foreligger.

OPS - prosjekt neste? (OPS = Offentlig-privat samarbeid)
Det neste store privatiserings - tiltaket regner Fagforbundet med er kjempeprosjektet Otium, med bygging og drift av et nytt sykehjem + omsorgsboliger m.m. til opp mot en halv milliard kr. Det blir omtalt som et OPS – prosjekt fra byrådets side. Det skal bygges som et OPS – prosjekt, og skal kanskje også drives som et OPS–prosjekt. Det vil at private bygger og eier - og at kommunen leier hos disse. Her trenger fagbevegelsen i Tromsø mer skolering og kunnskap om hva dette betyr økonomisk. Her har hele byen behov for voksenopplæring fra Halvard Bakke og andre om hva OPS er, og hvilke erfaringer som foreligger der denne typen for privatisering har vært forsøkt ei stund. Tidligere statsråd Halvard Bakke har skrevet et hefte om denne formen for privatisering: "OPS - dyrt og dumt"

Hvem sine interesser er det Hilmarsen & co ivaretar?
..og bak byrådet skimtes to milliardærer og to søkkrike barnehagebaroner i milliardkonsernet Norlandia Care Group, der de eier 25 % hver: Roger Adolfsen, Kristian Adolfsen, Benn Eidissen, Even Carlsen. Adolfsen - brødrene har ei fortid i Unge Høyre. Benn Eidissen har pr. i dag sentrale posisjoner i partiet Høyre: Han er leder av Nordland Høyre og han sitter i Høyres sentralstyre. Det er her «synergieffekten» som de kaller det, av «politiske nettverk», som de sier det rett ut, skal gi uttelling for dem sjøl. De er allerede blitt søkkrike på sugerør inn i offentlige kasser, men de får aldri nok. (Se egen artikkel) 

I tillegg er det nå blitt kjent at Høyres gruppeleder Rolleiv Lind og Norlandia - eier Even Carlsen er "brødre" i samme frimurerlosje. Lind har høyeste grad i Johannes - losjen. (Se egen artikkel)

Små aktører er i ferd med å bli engstelige.
Norlandia Care Group er nå i posisjon til å "dumpe" seg inn og bygge og drifte både barnehager og sykehjem og omsorgsboliger og sykehotell og mer til i Tromsø. Slike koblinger som her foreligger, m.h.til politikk og frimureri og nettverk forøvrig, kan raskt føre til korrupsjonsliknende tilstander. Også Trude Wester i Tromsø Private omsorgstjeneste er nå blitt engstelig for disse store aktørene. På lunch-møtet i næringsforeningen fredag 22. juni ba hun byrådet om at det må legges kvalitetskrav inn i helse-anbudene, slik at også de små private aktørene kan få oppdrag i kommunen i framtida. Trude Wester henstilte til byrådet om at det i anbudene ikke bare blir fokus på laveste pris, der de store kan underby de små. Virkeligheten er begynt å sige inn hos de små lokale aktørene i næringslivet. Trude Wester har lenge hatt et profitabelt vikar-sugerør inn i kommunekassen, og dette kan være i fare dersom hun blir utkonkurrert av kapitalsterke aktører som kan overta det meste sjøl. Næringsforeningen i Tromsø finner du her, og omtale av det nevnte lunchmøtet finner du nederst på deres hjemmeside.

Utfyllende stoff:

- I Nordlys den 30. juni har Kristin Sæther, leder i Fagforbundet i Trondheim, et interessant innlegg, ""Med ryggen inn i framtida" der hun deler erfaringene fra da Høyre og Frp styrte byen i perioden 1995 -2003, med store privatiseringer som resultat. Hun forteller hvordan de rødgrønne rekommunaliserte mye i ettertid, hun skriver om rekommunaliserings-trenden i Europeiske kommuner pr. i dag og hun gir gode råd til "Vi bryr oss" - alliansen i Tromsø. (Takk til lederen i Fagforbundet i Trondheim for et viktig innspill :)

- I avisa iTromsø den 30. juni har Tor Arne Morskogen, politisk rådgiver ved byrådsleders kontor, et innlegg under tittelen "All makt - eller avmakt?" Innlegger er spesielt rettet mot Arbeiderpartiet, og de kan svare for seg sjøl, men det er interessant at han nå omtaler makthaverne i rådhuset som "Alliansen", med stor A, som har fått et mandat av folket som de nå er i ferd med å sette ut i livet. Vi kjenner mange høyrevelgere som synes "Alliansen" drar mandatet fra folket vel langt når byrådet tilsidesetter alle demokratiske prosesser i byen for at noen enkeltpersoner skal få store og små sugerør inn i kommunekassa. Morskogen unnslår seg heller ikke for å servere usannheter i innlegget. Han skriver at i de rød-grønnes periode ble saker lagt ut på anbud i kommunen, og "ingen" av dem gikk til kommunestyret. Det er direkte feil. Anbud på brøyting har det alltid vært i kommunen, hvis det er det Morskogen tenker på. I forrige periode var det bare èn anbudssak som likner på det "Alliansen" nå akter å gjennomføre i hele kommunen, og det var et såkalt "begrenset" anbud på den kommunale hjelpemiddeltjenesten. Det var AP`s Svenna Nilsen sin store sak i forrige periode, og den ble behørig behandlet og diskutert i kommunestyret. Fagforbundet var mot dette forslaget, og advarte mot hva som kunne skje. Attføringsbedriften Tromsprodukt fikk anbudet. Ingen av de tre ansatte ble med over, pga de dårlige pensjonsforholdene ved Tromsprodukt, og de er nå vaktmestere i kommunen. I Nordlys kom det fram i en helsides artikkel mandag 25. juni at anbudet var så dårlig beskrevet og administrert at Tromsprodukt nå må ha mye mer penger fra kommunen for denne tjenesten. Aner vi ei ny anbudsskandale her i byen, etter skandalene med hurtigbåtene, bussene, Veivesenet - Lemminkainen, Lyngen - fergene osv? Og dette er bare den spede begynnelsen.....

Byrådslederens politiske rådgiver avslutter sitt innlegg med følgende: "Byens innbyggere har gitt alliansen et klart mandat til å slippe alle gode krefter til å avideologisere tjenesteproduksjonen i byen. Det skal vi gjøre." (Vår understreking)  Hmmm..

Det er rimelig spesielt å påstå at den offentlige non-profit tjenesteproduksjonen i et av verdens beste land å leve i for vanlige folk - et land med relativt små forskjeller mellom menneskene - har behov for en "avideologisering".

Prøver byrådselederens politiske rådgiver å påstå at at byrådets kuppartete råkjør for privatisering og konkurranseutsetting og sosial dumping - for større forskjeller mellom folk - ikke handler om ideologi? 

Hvor kommer akademikeren og ekstremisten Morskogen fra, og hvor vil han hen? 

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp