Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

«« Nov - 2017 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Publisert 28.09.2006 av Administrator

MERK: Fagforbundet avd. 177 har flyttet fra Veita til Stortorget 5, 3.etg. (Inngang til høyre for tapasrestauranten-heis eller trapp videre):

Hovedtillitsvalgte:
Ingrid Lettrem Olsen 
777 91163
913 09 691

Kristin Arvesen          
777 91164
478 09710

 

Odd H. Brenneset
(sykemeldt)  
976 50829


 

Fred Magne Johansen
(Vikar for Brenneset)
777 91165
957 79600

 

Vivi J. Sandberg      
777 91166
976 50832

Leder / htv:
Bjørn Willumsen      
777 91168
959 45390

(For mailadresser og øvrige opplysnger, klikk "Fagforeningskontoret" i link på venstre side.)

Link til Facebook:
Fagforbundet avd. 177

"Nettverk mot utstøting:"
Blir du mobbet på jobben, ring kontakt-telefon 913 44456

Ansvarlig for hjemmesidene:
Bjørn Willumsen

Til toppen av siden

Høyres gruppeleder Rolleiv Lind og Adolfsen - partner Even Carlsen, som eier 25 % av milliardkonsernet Norlandia Care Group, er "brødre" i samme frimurerlosje. AP-nestor Tor Zachariassen er stormester i Tempelridderordenen

Nettverk i politikk og frimureri
Grunderne av Tromsø Barnehagedrift er dyktige nettverksbyggere. Mens Benn Eidissen har konsentrert seg om sentrale posisjoner i partiet Høyre, parallellt med forretningskarrieren, så har Even Carlsen satset på nettverksbygging mer i det skjulte gjennom frimurerlosjen. 

Gruppeleder og frimurer Lind gjør jobben
Flere som fulgte kommunestyrebehandlingen av den kuppartete privatiseringssaken tirsdag 19.6 la merke til den voldsomme aktiviteten til gruppeleder Lind før og under avstemningen. Den vanligvis rolige og avbalanserte Lind var oppjaget og veldig fokusert på å holde øye med sine "tropper" under avstemningen. Slik virket det i alle fall for folk som var til stede. Det finnes også bilder som viser at Lind under selve avstemningen reiste seg fra sin plass på fremste benk og snudde seg for å sjekke at alle stemte rett.

Alt legges til rette for Norlandia - business i Tromsø kommune
Og å stemme "rett" i den forbindelsen var et kuppartet vedtak om at byrådet får fullmakter til å privatisere hele kommunen bak lukkete dører, totalt uten demokratisk prosess og folkelig innsyn. Her har hans losje"broder" Even Carlsen spesialinteresser, som medeier i Norlandia Care Group, det største og mest aggressive konsernet her i landet på områdene privatisering av barnehager, sykehjem, omsorgsboliger, sykehotell, barnevern osv osv.

En lukket gutteklubb med merkelige ritualer og rare titler
Frimureriet er en egen verden, skjult for vanlige folk. Lind har den høye graden 10, som i losjens interne verden benevnes slik: "Høyt opplyst St. Johannesloges betrodde bror, ridder av Purpurbåndet".

I grad 6, der Carlsen befinner seg, kan han omtale seg sjøl som "Lysende skotsk St. Andreas mester."

Samfunnets elite
Rolleiv Lind er ikke den første ledende frimurer som har hatt sentrale verv i politikken i Tromsø. Det er vanskelig å si om det er et problem eller poeng i seg sjøl, men faktum er at disse skjulte nettverkene for det meste består av samfunnets elite, og det er berettiget å reise spørsmål ved om disse skjulte nettverkene kan være en arena for utøvelse av makt og innflytelse og business og privatisering inn i kommunestyret og inn i kommuneorganisasjonen. Her er en annen ledende politiker i Tromsø kommune gjennom mange år som også er frimurer:


Tor Zachariassen, stormester i Tempelridderordenen

(Bildet er ikke manipulert. Hvis du ikke får det fram, så klikk refresh/oppdater i verktøylinja øverst på skjermen, eller på F5)

Tor Zachariassen var i en mannsalder den grå eminense i Tromsø AP.
Tor Z har vært aktiv i Tromsø-politikken siden 70-tallet. Han var ordførerkandidat for AP i 1995. Han var gruppeleder for AP i flere perioder fram til høsten 2003. Han var helt sentral i innføringen av New Public Management i Tromsø kommune utover 2000-tallet, inkl to-nivåkommunen, inkl. munnkurv på den administrative ledelsen, inkl. fjerning av de fleste fullmaktene fra samtlige komitèer utenom planutvalget, inkl. oppsigelsen av økonomisjef Sylvi Fjellheim, inkl. salget av Tromsbuss i 2004, inkl. vedtaket om å legge ned Tromsøysund sykehjem i 2004. (De to siste sakene var klare brudd på valgløfter. Tromsbuss – saken huskes ennå i fagbevegelsen over hele landet som et gedigent svik og løftebrudd fra Tromsø AP. Tromsøysund sykehjem ble reddet i et ekstraordinært kommunestyremøte den 11. februar 2004, etter tidenes største underskriftsaksjon i Tromsø. AP hadde i valgkampen høsten 2003 lovet å øke antall sykehjemsplasser, ikke å legge ned hele sykehjem. Folket i Tromsø satte dem på plass.)

Gikk på nederlag da han ville selge Troms Kraft
Tor Z har siden midten av 1990-tallet vært en av de helt sentrale politikerne i Troms Kraft. Sammen med Herman Kristoffersen og Roger Ingebrigtsen gikk han på et kraftig nederlag i 2001 da et stort flertall i representantskapet i Tromsø AP stoppet deres forslag om salg av selskapet.

Foreslo samarbeid med Høyre i Tromsø etter kommunevalget i 2007
Tor Z og Roger I gikk på et lite kjent nederlag etter kommunevalget i 2007, i et møte på Grand Hotell i Tromsø. Et stort flertall i et lukket og dramatisk representantskapsmøte i Tromsø AP avviste deres forslag om å kutte samarbeidet med SV og heller innlede et samarbeid med Tromsø Høyre. Det handlet om OL-søknaden og det handlet om å innføre parlamentarisme i Tromsø. Tor Z og Roger I ble stående helt aleine om sin kraftige høyrevri, som ville vakt nasjonal oppsikt og som ville vært et skudd i baugen for det sentrale rødgrønne prosjektet dersom de hadde fått gjennomslag i Tromsø AP. De fikk et kontant NEI fra repskapet.

First House skandalen i 2010
Høsten 2010 måtte Tor Z trekke seg på dagen som leder i bedriftsforsamlingen i Troms Kraft på da det ble avslørt at han hadde leid inn en rådyr rådgiver fra rådgivningsselskapet First House for å få til et flertall for delprivatisering av Troms Kraft internt i Tromsø Arbeiderparti. Med seg i dette arbeidet hadde han ordfører Arild Hausberg, permittert ansatt i Troms Kraft. Denne saken ble ødeleggende for Hausbergs troverdighet, og han trakk seg fra gjenvalg. Det er helt klart at denne saken bidro til valgtapet for Tromsø AP ved kommunestyrevalget i 2011.

Tempelridderne er avholdsdelen av frimurerlosjen i Norge, og der er Tor Z nå "stormester". Tor Z har vært dedikert avholdsmann hele livet, og det står det respekt av.

 

 

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp