Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

«« Nov - 2017 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Publisert 28.09.2006 av Administrator

MERK: Fagforbundet avd. 177 har flyttet fra Veita til Stortorget 5, 3.etg. (Inngang til høyre for tapasrestauranten-heis eller trapp videre):

Hovedtillitsvalgte:
Ingrid Lettrem Olsen 
777 91163
913 09 691

Kristin Arvesen          
777 91164
478 09710

 

Odd H. Brenneset
(sykemeldt)  
976 50829


 

Fred Magne Johansen
(Vikar for Brenneset)
777 91165
957 79600

 

Vivi J. Sandberg      
777 91166
976 50832

Leder / htv:
Bjørn Willumsen      
777 91168
959 45390

(For mailadresser og øvrige opplysnger, klikk "Fagforeningskontoret" i link på venstre side.)

Link til Facebook:
Fagforbundet avd. 177

"Nettverk mot utstøting:"
Blir du mobbet på jobben, ring kontakt-telefon 913 44456

Ansvarlig for hjemmesidene:
Bjørn Willumsen

Til toppen av siden

Byrådet utviser ikke overdreven respekt overfor de ansatte og deres fagforeninger

Resten av mailen fra Fagforbundet avd. 177 den 22. juni følger her:
Det er også ønskelig med et møte mellom byrådet og fagforeningene for en gjennomgang av arbeidet framover med hensyn til konkurranseutsetting innafor de ulike byrådsavdelinger.

Ber om tilbakemelding.

For Fagforbundet avd. 177
Bjørn Willumsen, leder / htv


Byrådsleder Øyvind Hilmarsen tok seg god tid før han svarte torsdag 28. juni kl. 10:15.
Til Fagforbundet avd 177 V/ Bjørn Willumsen

Byrådet vil i løpet av august komme tilbake til de spørsmål du tar opp i din epost. Vi vil gjennomføre prosessene omkring konkurranseutsetting etter de retningslinjer vi er blir enige om.

God sommer til dere! Mvh Øyvind Hilmarsen
Byrådsleder, Tromsø kommune

Hilmarsen fikk følgende svar samme dag fra fagforeningsleder Willumsen:
Takk for svaret. (Nesten nifst, for det kom inn akkurat mens jeg holdt på å skrive ei purring. Vi i fagbevegelsen får vurdere å hive oss hardere inn i tankeoverføringsbransjen. Kan være noe å hente her. Det er i  alle fall  verdt et forsøk i disse tider..:)

Til svaret: Byrådsleder skriver følgende: «Vi vil gjennomføre prosessene omkring konkurranseutsetting etter de retningslinjene vi er blir enige om. (Min understreking.)

Her må følgende avklares:

1: ER vi enige om retningslinjene, inkl. bl.a. den formuleringen jeg har nevnt i min mail ?

2: BLIR vi enige om retningslinjer ? I så fall betyr det at vi skal forhandle om retningslinjer.

Hva er korrekt forståelse av byrådsleders mail ? Vi må få en mer presis formulering og avklaring her.

Til saken:

1: Vi fikk opplyst i et møte med tre byråder forleden dag at byrådet har planer om å selge to barnehagetomter på denne sida av sommeren. Før august. Hvis vi har forstått det rett, så bakes bygging og drift av disse to barnehagene inn i salgskontraktene på hver av disse tomtene. I så fall så er dette ei konkurranseutsetting som de tillitsvalgte skal delta i ved utarbeidelse av kravspesifikasjoner osv. Er byrådslederen enig i dette? Den aktuelle saken vanskeliggjøres av at det ikke foreligger noen skriftlighet her, etter det vi kjenner til.  Vi ber om å få sakspapirene så snart de foreligger.

2: Den 4. juli er det innkalt til et møte ang. omstilling av vaktmestertjenesten. Er konkurranseutsetting av vedlikeholdsoppgaver i Eiendom en problemstilling i denne forbindelsen? I så fall blir august i seineste laget for avklaring av ansattes rettigheter og medvirkning ved konkurranseutsetting.

3: Det store Otium-prosjektet er varslet som et OPS – prosjekt, og er pr. definisjon konkurranseutsetting av kommunale oppgaver. Ut fra svaret fra byrådslederen, så tar vi det for gitt at ingen ting vil skje her før ansattes rettigheter og medvirkning ved konkurranseutsetting er avklart. Hvis det er planer om at noe skal skje her før i løpet av august, så ber vi om å bli informert skriftlig om det.

Ber om tilbakemelding med svar på spørsmålene over.

For Fagforbundet avd. 177, Bjørn Willumsen


Dagen etter, fredag 29. juni gikk denne henvendelsen fra Willumsen til byrådet

Det kommer fram gjennom intervju i "iTromsø" i dag at byrådsleder Øyvind Hilmarsen dro på ferie i går. Til den i byrådet som er hans stedfortreder så tillater jeg meg å etterlyse svar på våre spørsmål.

For Fagforbundet avd. 177, Bjørn Willumsen

Samme dag gikk en mail fra Willumsen til fungerende byrådsleder Kanestrøm:
Hei. Jeg fikk automatisk svar fra Hilmarsen på at du er rette vedkommende til å svare på denne, som hans stedfortreder.

Flott om du gir respons på at du har mottatt denne, inkl. en tidsplan for når et konkret svar på spørsmålene kan foreligge.

For Fagforbundet avd. 177

Bjørn Willumsen, leder / hovedtillitsvalgt

Fungerende byrådsleder Kanestrøm svarte samme dag:
Hei. Henvendelsen er mottatt.  Jeg kommer tilbake til deg med et svar.

Med vennlig hilsen Kristoffer Kanestrøm

Fung. byrådsleder Tromsø kommune

6. juli: Vi venter fortsatt på svar..

SISTE:
9. juli: Fagforbundet purrer skriftlig på svar på de to mailene. Samme dag svarer byråd Kanestrøm pr. mail at et brev var skrevet og sendt den 3. juli. Den 9. juli kom det et brev fra Kanestrøm i posten til Fagforbundet. Brevet er mest et goddag-mann-økseskaft - svar, det det varsles at man i løpet av august vil komme tilbake til spørsmålene fra Fagforbundet. Det eneste konkrete er at byrådet ikke anser nedbyggingen av vaktmestertjenestene som konkurranseutsetting. På tross av at byrådet seinest i revidert økonomiplan varsler at innsparte lønnsmidler skal brukes til økt vedlikehold, og på tross av at Eiendom varsler mer kjøp av private tjenester. Her må Fagforbundet gå nærmere inn i hva som er realitetene på dette området. Vi avventer - og forventer - svar på ansattes medvirkning i prosessen rundt OPS-prosjektet Otium i august. Spørsmålet om ansattes medvirkning i konkurranseutsettingen av to barnehager var kontant. Utlysningen av disse to gullkantete barnehagekontraktene ble sendt ut i markedet uten noen form for medvirkning fra de ansatte og deres organisasjoner.

-Det er synd, for det handler om medbestemmelse, og det handler om kvalitetssikring, sier hovedtillitsvalgt Vivi Jakobsen Sandberg, som har ansvaret for barnehagesektoren i Fagforbundet avd. 177.

"Styringsfarten" til byrådet når det gjelder konkurranseutsetting og privatisering er nå blitt slik at byrådet overskrider "fartsgrensene", dvs normale demokratiske prosesser der opposisjonen er involvert, prosesser der "checks - and balances" veies opp mot hverandre fra flere sider før beslutninger tas. Fagforbundet skal framover gjøre sitt ytterste for å sikre at byrådet overholder og respekterer det lov- og avtaleverket lokalt og sentralt som ivaretar ansattes rettssikkerhet, medbestemmelse og demokratiske rettigheter for øvrig. Men det kan vise seg å bli en vanskelig, kanskje umulig jobb overfor kuppmakere fra ytre høyre som så langt har satt tilside alle normale demokratiske prosesser for å gjennomføre storstilt privatisering og konkurranseutsetting bak lukkete dører.

Her er hele den historiske kommunestyredebatten og avstemningen om konkurranseutsetting tirsdag 19.6.2012 på video

Pål Julius Skogholt, kommunestyrerepresentant i Tromsø for SV, har laget denne kortversjonen av debatten den 19.6.2012
 

 

 

 

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp