Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

«« Nov - 2017 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Publisert 28.09.2006 av Administrator

MERK: Fagforbundet avd. 177 har flyttet fra Veita til Stortorget 5, 3.etg. (Inngang til høyre for tapasrestauranten-heis eller trapp videre):

Hovedtillitsvalgte:
Ingrid Lettrem Olsen 
777 91163
913 09 691

Kristin Arvesen          
777 91164
478 09710

 

Odd H. Brenneset
(sykemeldt)  
976 50829


 

Fred Magne Johansen
(Vikar for Brenneset)
777 91165
957 79600

 

Vivi J. Sandberg      
777 91166
976 50832

Leder / htv:
Bjørn Willumsen      
777 91168
959 45390

(For mailadresser og øvrige opplysnger, klikk "Fagforeningskontoret" i link på venstre side.)

Link til Facebook:
Fagforbundet avd. 177

"Nettverk mot utstøting:"
Blir du mobbet på jobben, ring kontakt-telefon 913 44456

Ansvarlig for hjemmesidene:
Bjørn Willumsen

Til toppen av siden

Privatiseringsfesten i gang bak byrådets lukkete dører. Barnehagebaroner får nå tildelt to gullkantete barnehage-kontrakter, på bekostning av skattebetalerne og de ansatte. Mindre aktører i bransjen blir skviset ut.

Byrådet tilrettelegger nå for store aktører i barnehagebusinessen
Og det er ikke så nøye med tomteprisen, sett fra byrådets side. For salgsprisen er bare vektet 30 %, mens "erfaring i etablering og drift av barnehager" er vektet 40 %. Her legges alt til rette for at etablerte barnehagebaroner skal få ennå større sugerør inn i offentlige kasser. Vektingen viser at små aktører ikke har en sjanse, uten å overby på tomteprisen, og der har de større aktørene større mulighet til å dumpe seg inn gjennom overprising her. For realiteten er at tomtene blir gitt vekk til de som får kontrakten, sett i et langsiktig perspektiv.

Byrådet avvikler normale demokratiske prosesser
Byrådet er tydeligvis av den formening at konkurranseutsetting av nye barnehager har ikke de ansattes organisasjoner noe med. Her deler fagforeningene skjebne med opposisjonen i kommunen. Normale demokratiske prosesser er avviklet i Tromsø kommune når det gjelder konkurranseutsetting og privatisering av offentlige tjenester. De ansatte er nå i realiteten satt helt på sidelinja, på tross av et lov - og avtaleverk og lokale retningslinjer som skal gi skinn av innflytelse og medbestemmelse. Byrådet leker ikke butikk, og det hele er sjølsagt blitt svært alvorlig, sett fra et demokratisk perspektiv.

For egen vinnings skyld.
Det avtegner seg et bilde av at Høyre nå domineres av politikere som er i politikken for egen vinnings skyld, både på landsplan og her i Tromsø. Det vanlige folk kaller for korrupsjon kaller disse politiserte forretningsfolkene for «synergieffekt av politiske nettverk». Det må bli et mye skarpere søkelys på disse forholdene framover mot stortingsvalget. Bl.a. synes barnehagebaron Benn Eidissen gjennom sin plass i sentralstyret i Høyre å ha fått partiet til å skreddersy en politikk for sine egne næringsinteresser. Nå følger byrådet i Tromsø konkret opp samme politikken. (Se egen artikkel om Eidissen & co på forsida av disse hjemmesidene - klikk til forsida og bla litt nedover)

Tromsø er nå blitt høyresidas utstillingsvindu for en ny og offensiv privatiseringsstrategi: Kommunen skal slaktes og stykkes ut til investorer med små og store – og noen med stadig større – sugerør inn i skattebetalernes offentlige kasser. For å få dette til i Tromsø har høyregruppa nå avviklet alle demokratiske prosesser i kommunen, mens de holder seg for nesen og samarbeider med et til dels høyreekstremt «tea-party» -liknende - Frp her i byen.

X-files, sier Fagforbundets leder i Tromsø kommune
- Det vi nå opplever fra byrådets side er bare helt x-files, sier fagforeningsleder Bjørn Willumsen i Fagforbundet i Tromsø kommune. Som fagforening sitter vi midt i et "smørøye" av informasjon om hva som nå skjer i den store kommmune - organisasjonen, fra topp til bunn. Det er veldig spesielt å oppleve på nært hold konsekvenser av et ytre-høyre kupp i Tromsø, av et slag som tidligere ikke har vært sett, verken i kommune-Norge eller i Norden, sier han.

-Det er ille å se hvordan disse til dels ekstreme politikerne nå råker enkeltmennesker og hvordan de råker enheter, og det er uverdig å se hvordan de ved hjelp av pisk og gulrot nå forsøker å disiplinere de ansatte rundt seg. Det er særdeles ille å være vitne til hvordan ytre høyre nå forsøker seg på å politisere de administrative lederne, som fra før av lever med munnkurv og trussel om oppsigelse dersom de oppleves som "illojale", sier Willumsen. Pisk og gulrot, splitt og hersk er høyresidas brutale metode for å skremme og manipulere mennesker og organisasjoner dit de vil.  Fagforbundet anser det nå som ei demokratisk plikt å gi et innsyn i hva som skjer bak byrådets lukkete dører. Ytringsfriheten og demokratiet i kommunen er truet, og desto viktigere blir fagforeningenes åpne rolle framover, sier Willumsen, som til slutt oppfordrer lokalavisene til å gå mer offensivt inn i dekningen av byrådets gjøren og laden etter privatiserings-kuppet i kommunestyret den 19. juni.

Her er et glimrende avisinnlegg av Brage Sollund lørdag 7. juli. Han er gruppenestleder i Tromsø AP, og kommer her med tilsvar til byrådslederens politiske rådgiver Morskogen, som hadde et interessant innlegg om hvordan byrådet tenker lørdag 30. juni. Der skriver han om behovet for "styringsfart" i privatiseringsprosessen, og han skriver om behovet for "avideologisering" av offentlig sektor. På det siste bør han utfordres til å forklare nærmere hva han mener. For privatisering, konkurranseutsetting, sosial dumping og økte forskjeller handler da i høy grad om ideologi. Skulle de fleste mene. Her skylder Tor Arne Morskogen, rådgiveren til byrådsleder Hilmarsen, offentligheten ei forklaring. 

Her er kommunens informasjonsavdeling sin pressemelding om Otium-prosjektet til en halv milliard kr, som nå kjøres fram som et OPS - prosjekt fra byrådet sin side. (OPS=Offentlig-privat samarbeid). Det kommer ikke fram her hvem som er påtenkt som private samarbeidspartnere.

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp