Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

«« Nov - 2017 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Publisert 28.09.2006 av Administrator

MERK: Fagforbundet avd. 177 har flyttet fra Veita til Stortorget 5, 3.etg. (Inngang til høyre for tapasrestauranten-heis eller trapp videre):

Hovedtillitsvalgte:
Ingrid Lettrem Olsen 
777 91163
913 09 691

Kristin Arvesen          
777 91164
478 09710

 

Odd H. Brenneset
(sykemeldt)  
976 50829


 

Fred Magne Johansen
(Vikar for Brenneset)
777 91165
957 79600

 

Vivi J. Sandberg      
777 91166
976 50832

Leder / htv:
Bjørn Willumsen      
777 91168
959 45390

(For mailadresser og øvrige opplysnger, klikk "Fagforeningskontoret" i link på venstre side.)

Link til Facebook:
Fagforbundet avd. 177

"Nettverk mot utstøting:"
Blir du mobbet på jobben, ring kontakt-telefon 913 44456

Ansvarlig for hjemmesidene:
Bjørn Willumsen

Til toppen av siden

Milliardærbrødrene Kristian og Roger Adolfsen står bak Aberia Healthcare, et nystartet profittbasert omsorgskonsern som posisjonerer seg for å kunne overta et stort spekter av oppgaver innafor offentlig sektor.

Styrelederen meler sin egen kake
Som styreleder i hovedstyret til NHO Service, der den kjente privatiseringsforkjemperen Petter Furulund er direktør, sitter fru Torp Høysæter i en nøkkelrolle for å påvirke og sette ut i livet den nye, aggressive NHO-strategien for konkurranseutsetting som vil gi henne sjøl og Adolfsen - brødrene enda større sugerør inn i offentlige kasser. Dette skjer i fullt dagslys, rått og uhemmet. For disse folkene fremmer nå sine egne forretningsinteresser i alle sammenhenger, og med mange slags metoder. De værer storbusiness i kjølvannet av framgangen til Høyre og Frp på meningsmålingene.

Høyre, Frp, Venstre og NHO støtter disse "investorene"
Adolfsen - brødrene har fått Høyre, Frp, Venstre og NHO aktivt med på laget i sin strategi for å overta mange av de oppgavene som offentlig sektor utfører i dag. Dersom Høyre og Frp vinner stortingsvalget neste år, så blir det fritt fram for disse aktørene til å overta offentlige virksomheter og arbeidsplasser i hele kommune-Norge. (På samme måte som H-Frp-V nå agerer i Tromsø. Byrådet har gjennom et kupp-artet vedtak i kommunestyret den 19. juni, med NHO som aktiv bakspiller og pådriver, vedtatt å gjøre Tromsø til et utstillingsvindu for storstilt konkurranseutsetting og privatisering. Dette skal skje bak byrådets lukkete dører, uten demokratisk prosess eller behandlng. Kommunestyret skal kun en gang i året få en "rapport" om hvor mange kommunale  arbeidsplasser og virksomheter som er fjernet i perioden.)

Skattebetalerne, brukerne og de ansatte betaler prisen
Dette nye adelskapet her i landet, som for tida bygger seg opp kjempeformuer gjennom sugerør inn i offentlige kasser, skal ved hjelp av Høyre, Frp, Venstre og NHO bli enda rikere, på bekostning av skattebetalerne, brukerne og de ansatte. De ansatte får mye dårligere tariffer og utrygge arbeidsplasser. (Hvis noen lurer på hva dette handler om, så sjekk opp hva som har skjedd etter ti års privatisering i asylbransjen, og se nærmere på den skammelige NHO - tariff 453, med et lønns- og pensjonsnivå på opptil 100.000 kr. under ei vanlig kommunal lønn, + dårligere vilkår ved dødsfall, yrkesskade ++. Mens Hero-eierne sitter igjen med årlige overskudd i hundremillionersklassen. Det siste her var helt greit for Erna Solberg sist hun ble spurt om det)

Den norske modellen er under angrep
Det blir ikke en eneste ny arbeidsplass i Norge av denne konkurranseutsettingspolitikken, kun en skjevere fordeling av ressursene og større forskjeller mellom folk. De rike blir rikere, mens offentlige arbeidstakere skal utsettes for sosial dumping og utrygge arbeidsvilkår. På sikt trues selve den norske modellen av denne aggressive privatiseringspolitikken. Det er ufattelig å konstatere at et av verdens beste land å leve i for vanlige folk nå er under angrep fra disse nyrike nessekongene og deres medløpere i Høyre, Frp, Venstre og NHO. Og de mener alvor. I Tromsø har disse kreftene nå kuppet lokaldemokratiet for å gjennomføre full konkurranseutsetting, i kanskje det største politiske dramaet byen noensinne har opplevd i fredstid.

Forretningsidèen bak Aberia
Felles for samtlige bedrifter i Aberia-konsernet er at de utelukkende er rettet mot å drifte oppgaver innafor offentlig sektor: Barnevern. Rusomsorg. Arbeidstrening og "samfunnsintegrering". Helseresort. Ungdomshjem. Skoletilbud osv osv. Og det er store summer det er snakk om. Årsbudsjettet på en enkelt institusjon havner raskt opp i hundremillioners-klassen.

"Aberia Eiendom"
Dette Adolfsen-konsernet har sjølsagt et eget eiendomsselskap der tapping av offentlige midler skal skje gjennom intern overprising og "konsernbidrag". Det er en helt vanlig måte å gjøre det på i denne bransjen. De fleste aktørene i dette markedet operer også med egne driftsselskaper, bemanningsselskaper - og gjerne et holdingselskap som sluser overskuddet av hele virksomheten ut til et skatteparadis. For de fleste av disse aktørene som har funnet seg en nisje i markedet på å leve fett på norske skattebetaleres midler er ikke så veldig interessert i å betale skatt til Norge.

"Mecca Invest"
Roger Adolfsen har døpt sitt eget investeringsselskap "Mecca invest." Milliardæren Roger må vel kunne ha det litt moro når han sammen med sin bror Kristian har funnet selve formelen for å hente superprofitt ut av sugerør inn i offentlige kasser. Brødrene har begge bakgrunn fra Unge Høyre. En del av deres suksess skyldes brødrenes talent for å finne strategiske partnere som kan fremme deres forretningsinteresser. Bård Eidissen, med 25% eierandel i milliardkonsernet Norlandia Care Group, er nå leder av Nordland Høyre og han er medlem av sentralstyret i Høyre. Han sitter godt plassert for å kunne påvirke politikken i partiet til fordel for egne forretningsinteresser. Norlandia Care Group har spesialisert seg på bygging og drift av barnehager, sykehjem og sykehotell for offentlig sektor. Det er et faktum at Høyre på nasjonalt plan nå opptrer mye mer aggressivt når det gjelder konkurranseutsetting, privatisering og salg av offentlige virkomheter. I Oslo er det nylig vedtatt at de kommunale barnehagene skal selges, og det legges nå opp til storstilt konkurranseutsetting av sykehjemmene i hovedstaden. For to uker siden ble Oslo Kino solgt. Tromsø er blitt utstillingsvindu for H og Frp sin nye, kuppartete privatiserings - politikk. I denne byen har disse to partiene rent flertall. Det synes klart at både i høyrestyrte Oslo kommune og i blå-blå Tromsø kommune åpnes nå dørene for Adolfsen - brødrene og deres forretningspartnere.

"Synergieffekt" av å mikse politikk og business = korrupsjonsliknende tilstander
I følge brødrene tilfører Eidissen ""synergieffekt i politiske nettverk" inn i den milliardbusinessen de har sammen i Norlandia Care Group. (Se egen artikkel) Synergi: 2+2=5

Eidissens medgrunder Even Carlsen er aktiv i frimurernes lukkete nettverk, der eliten samles. (Se egen artikkel). Han har også en 25 % eierandel i milliardkonsernet Norlandia Care Group, på lik linje med Roger og Kristian Adolfsen, samt Bård Eidissen.

Synergieffekt av nettverk inn i NHO - toppen.
Det er sjølsagt også er et skup for brødrene å få fru Torp Høysæter inn på eiersiden i det nye velferdskonsernet Aberia. Hun tilfører "synergi" inn i dette konsernet gjennom sin sentrale rolle som styreleder i hovedstyret for NHO Service. Det er stor grunn til å anta at både Eidissen og Carlsen og Torp Høysæter har fått godt betalt for "synergien" de representerer gjennom sine betydelige eierinteresser i h.h.vis Norlandia Care Group og Aberia Healthcare. Denne strategien kan ha vist seg å være svært profitabel for brødrene. Det er i alle fall et faktum at både Høyre og NHO det siste året er blitt mer aktive og aggressive pådrivere for interessene til disse søkkrike "investorene", i deres offensive strategier for å overta store deler av offentlig sektor her i landet.

Daglig leder med eget sugerør inn i off.sektor
Her er et intervju med daglig leder i Aberia. Tom Kristian Altenborn er åpen på at konsernet akter å bli store på barnevern i Norge og Norden. Hans families investeringsselskap Fire X TA AS, eier 12,5 % av morselskapet Aberia Healthcare.

Adolfsen - brødrene er dyktige forretningsfolk og investorer.
Klikk på proff.no, søk på h.h.vis "Aberia" og "Norlandia Care Group" og bli opplyst. Søk videre på "Kristian Adolfsen" og "Roger Adolfsen" og studèr deres sentrale roller i over hundre (!!) selskaper hver. Det er hevet over enhver tvil at brødrene er svært dyktige forretningsfolk og investorer som dette landet trenger for å skape nye virksomheter og nye arbeidsplasser.

Grådighet - en av de sju dødssyndene...
Men deres offensive strategi inn i offentlig sektor er utelukkende av parasittisk karakter. Denne typen investeringer skaper ikke nye arbeidsplasser. Den primære hensikten med den aggressive privatiseringsstrategien son H, Frp og NHO stiller seg bak for tida, er å oppnå superprofitt for investorene, på bekostning av skattebetalerne, brukerne og de ansatte. I ei tid med overskudd på privat kapital så er den store offentlige sektoren i Norge et fristende investeringsobjekt, med hundre prosent sikkerhet og garantert stor avkastning, gjennom konsernmodeller der tapping foregår i alle ledd.

Her er hjemmesiden til Adolfsen Group. I tillegg til sykehjem, barnehager, sykehotell, barnevern, rusomsorg m.m. er de gjennom Agito store på utleie av helsepersonell til offentlig sektor i Norge og Sverige. I privat sektor er de store på hoteller, skiresorter, guidevirksomhet, eiendomsutvikling osv osv.

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp