Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

«« Nov - 2017 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Publisert 28.09.2006 av Administrator

MERK: Fagforbundet avd. 177 har flyttet fra Veita til Stortorget 5, 3.etg. (Inngang til høyre for tapasrestauranten-heis eller trapp videre):

Hovedtillitsvalgte:
Ingrid Lettrem Olsen 
777 91163
913 09 691

Kristin Arvesen          
777 91164
478 09710

 

Odd H. Brenneset
(sykemeldt)  
976 50829


 

Fred Magne Johansen
(Vikar for Brenneset)
777 91165
957 79600

 

Vivi J. Sandberg      
777 91166
976 50832

Leder / htv:
Bjørn Willumsen      
777 91168
959 45390

(For mailadresser og øvrige opplysnger, klikk "Fagforeningskontoret" i link på venstre side.)

Link til Facebook:
Fagforbundet avd. 177

"Nettverk mot utstøting:"
Blir du mobbet på jobben, ring kontakt-telefon 913 44456

Ansvarlig for hjemmesidene:
Bjørn Willumsen

Til toppen av siden

Byrådet er nå i full gang med å forberede privatisering og konkurranseutsetting innafor de fleste sektorer, bak lukkete dører.

Jan Davidsen sa det slik på forbundets storbykonferanse på Sørmarka i september: «Tromsø opplever nå helvete på jord!». Han har mye rett i det. Dessverre. Etter en avventende høst er nå de blå - blå i gang med å gjennomføre sine planer – innafor alle sektorer:  ( I september 2012 uttalte byrådet i sentralt samarbeidsutvalg på spørsmål fra de ansattes organisasjoner at det var "ingen prosesser på gang ang. konkurranseutsetting av kommunale tjenester." Det viser seg nå at de for det meste kjører prosessene bak lukkete dører og involverer ikke de ansatte før løpet er lagt.)


-          Byråd Kanestrøm har besluttet at sentralkjøkkenet skal konkurranseutsettes. Det har fagforeningene fått klar beskjed om. Her har Fagforbundet tatt tvist pga klare brudd fra arbeidsgiver på hovedavtalens bestemmelser om medvirkning i slike prosesser.) Men noen spiller seg med de ansatte og en viktig tjeneste. For i Nordlys den 16. januar uttaler byrådslederen fra Høyre at når det gjelder sentralkjøkkenet har ikke byrådet konkludert ennå. - Dette er en komplisert prosess, hvor det har vært en del fram og tilbake. Vi venter fortsatt på en del avklaringer før vi kan konkludere, sier Hilmarsen til Nordlys.

-          Gjennom et såkalt «salg» av to kommunale barnehagetomter har Norlandia Care Group og Læringsverkstedet nylig fått tildelt to fete kontrakter på oppføring og drift av hver sin nye barnehage.

-          Price Waterhouse Coopers er engasjert for å utrede å skille ut de 34 kommunale sentrums-barnehagene i et AS. Frist for arbeidet 1. mars. Deres viktigste referanse for å få jobben var at de i høst tilrådde Oslo kommune å selge halvparten av de kommunale barnehagene. PWC var i intervjugruppen åpne på at de dumper seg inn for å få denne jobben, ut fra ei vurdering av at det vil bli flere slike oppdrag i Tromsø kommune i årene framover.

-          I økonomiplanen vedtatt i desember kommer det fram at hele hjemmetjenesten innafor pleie og omsorg i år skal utredes for konkurranseutsetting. Tidligere har det «kun» vært snakk om konkurranseutsetting av hjemmehjelp. Her har Fagforbundet den 16. januar stilt spørsmål til byrådslederen om hvorfor de ansattes organisasjoner er holdt utenfor. Spørsmålet kommer på bakgrunn av Hilmarsens uttalelser i Nordlys samme dag.

-          Framtidas helse og omsorgssektor, samt utredning av storprosjektet Otium skal behandles av byrådet innen utgangen av februar. Otium vurderes gjennomført som OPS – prosjekt. Byrådet holder kortene tett her. Frp har byråden på dette området og økonomiplanen åpner for ekstrem høyrepolitikk innafor denne viktige sektoren.

-          Det kommunale Arnestedet Eiendom AS skal få overført kommunale eiendommer i hundremillionersklassen. Kanskje også barnehagene skal overføres dit? I følge vedtektene er styret vedtaksført når to av tre styremedlemmer er til stede, og de har full disposisjonsrett over selskapets aksjer og eiendommer, forutsatt at ikke byrådet bruker forkjøpsretten. Både Kay-Hugo Hanssen og Frid Fossbakk to er ihuga Høyrefolk. Begge er aktive innafor privat eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning. De må følges nøye med i kortene.

-          Vaktmestertjenesten nedbygges og privatiseres gjennom en rå og uryddig prosess. Fagforeningen og vaktmestergruppa har gjennom faglig arbeid klart å slakke farten på prosessen så langt, men retningen er den samme. På tross av at også rektorene og andre enhetsleder er mot å miste den tradisjonelle vaktmestern, så kjører Eiendom på, med støtte fra byrådet.

-          Et tungt utvalg utreder bak lukkete dører framtida for tekniske tjenester– men byrådet nekter for at utvalget eksisterer.

-          Det er politisk uro, også i byrådspartiene, rundt det faktum at all makt er samlet bak lukkete dører i byrådet. Det er blitt lite meningsfylt å være politiker i kommuestyret eller i komiteene. Derfor ble det i fjor satt ned et tverrpolitisk utvalg for å se på å føre noen fullmakter tilbake til komiteene. Men det skjer ingen ting her, for byrådet ønsker tydeligvis ikke å gi fra seg noen fullmakter, og Høyre er splittet i dette spørsmålet.  I konstituerende kommunestyremøte i oktober 2011 ble komiteene fratatt siste rest av fullmakter.

-          Noen uker etter maktovertakelsen høsten 2011 ble administrasjonsutvalget lagt ned og erstattet av et sentralt samarbeidsutvalg uten myndighet, og med opposisjonen fjernet fra utvalget.

-          Normale demokratiske prosesser med «checks and balances» er avviklet i Tromsø. Alt skjer bak byrådets lukkete dører, med opposisjonen, media og allmennheten totalt parkert. Lokalmedia synes å ha innfunnet seg med – og tilpasset seg – denne situasjonen. Det er merkelig å registrere. Og desto ei større utfordring for fagbevegelsen og opposisjonen å ta tak i.

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp