Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

«« Nov - 2017 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Publisert 28.09.2006 av Administrator

MERK: Fagforbundet avd. 177 har flyttet fra Veita til Stortorget 5, 3.etg. (Inngang til høyre for tapasrestauranten-heis eller trapp videre):

Hovedtillitsvalgte:
Ingrid Lettrem Olsen 
777 91163
913 09 691

Kristin Arvesen          
777 91164
478 09710

 

Odd H. Brenneset
(sykemeldt)  
976 50829


 

Fred Magne Johansen
(Vikar for Brenneset)
777 91165
957 79600

 

Vivi J. Sandberg      
777 91166
976 50832

Leder / htv:
Bjørn Willumsen      
777 91168
959 45390

(For mailadresser og øvrige opplysnger, klikk "Fagforeningskontoret" i link på venstre side.)

Link til Facebook:
Fagforbundet avd. 177

"Nettverk mot utstøting:"
Blir du mobbet på jobben, ring kontakt-telefon 913 44456

Ansvarlig for hjemmesidene:
Bjørn Willumsen

Til toppen av siden

Konserndirektøren i Norlandia Care Group legger press på byrådet i Tromsø for konkurranseutsetting av sykehjem, samtidig som firmaet tilbyr bistand i anbudsprosessene.

-Disse fire grunderne eier 25 % hver av Norlandia Care Group. Når konserndirektøren i Norlandia tilbyr byrådet bistand fra NHO Service i anbudsprosessen, så er det et interessant poeng at styrelederen i NHO Service har 25 % eierandel i Aberia, et nystartet Adolfsen-konsern der forretningsideen er å overta og drifte offentlige virksomheter innafor en brei skala. Det meste av offentlige oppgaver er interessant for dette firmaet. Unntatt sykehjem, sykehotell og barnehager, som er forretningsområdene til Norlandia Care Group. Brødrene eier halvparten av Aberia, og den strategiske alliansen med NHO-styrelederen sikrer sjølsagt at den  bistanden fra NHO Service som konserndirektøren tilbyr "Kristoffer" ivaretar deres egne forretningsinteresser, sier Willumsen. (Viser til egen artikkel om Aberia på disse hjemmesidene)

En konserndirektør med stort nettverk og mange roller.
Hilde-Britt Mellbye har mange sentrale roller i Adolfsen-nettverkene. Hun sitter i 48 styrer, for det meste i sentrale roller. Det viser ei oversikt over alle hennes styreverv fra Proff.no, samt hennes styrenettverk. (Proff.no) Det framkommer at hun er tungt inne i ledelsen av Vifo-barnehagene, med hovedkontor på Jessheim. Det var Vifo-konsernet, heleid av Norlandia Care Group, som i fjor høst fikk en gullkantet kontrakt på etablering og drift av en barnehage i Tromsø. Men det nevnes ikke i mailen til byråd "Kristoffer".

Dyktige nettverksbyggerere
Det er kjent fra før at Adolfsen - brødrene er dyktige nettverksbyggere. Da Norlandia Care Group ble dannet ved årsskiftet i fjor, så skrev de i ei pressemelding at samarbeidet med Eidissen-selskapene tilførte "synergi i form av politiske nettverk." (Se egen sak) På det tidspunktet var Eidissen leder i Nordland Høyre og han satt i sentralstyret i Høyre. Med andre ord satt han i sentrale posisjoner for å bidra til å utforme Høyres nye aggressive privatiseringspolitikk i kommune - Norge.

Konkurranseutsetting gir superprofitt
Det nye business-Høyre holder seg for nesen og samarbeider godt med til dels ekstreme krefter i Frp. -Disse høyre - investorene har mye penger. Det sikreste investeringsobjektet i verden er å få overta offentlige virksomheter og arbeidsplasser i Norge, sier Willumsen. -Det er superprofitt å hente for investoren som får sugerør inn i den store pengekassa som finansierer den norske velferdsstaten.

Konkurranseutsetting er selve nøkkelen til deres suksess. De ansatte går ned i lønn og pensjon og sosiale vilkår forøvrig, samtidig som grunnbemanningen reduseres til et minimum. De offentlige virksomhetene som investorene overtar organiseres i konsernmodeller. De samme aktørene sitter i alle styrene og tapper midler i alle ledd. Slik blir de søkkrike på skattepenger. Overskuddet føres i siste instans ut av landet gjennom investorenes egne holdingselskaper. Pengene havner i skatteparadis. På sikt undergraver denne praksisen selve velferdsstaten. I alle ledd.

Benn Eidissen beskyldt for korrupsjon internt i Høyre
I Nordland var det i fjor høst et politisk drama rundt Norlandia Care - eier og høyrepolitiker Benn Eidissen. 1. nestleder i Nordland Høyre gikk ut med beskyldninger om at Eidissen forsøkte å kjøpe seg til første plass på stortingslista til Nordland Høyre. Eidissen trakk seg på dagen i et dramatisk nominasjonsmøte i Nordland Høyre. Fra talerstolen gjorde han det helt klart at han aldri ville gi et øre mer til Nordland Høyre, samtidig som han sa at han ville fortsette å gi høyre sentralt penger.

Knallhard kost om kultur og korrupsjon (Vesterålen Online 11.11.12)

Beskylder nestlederne for løgn (Avisa Nordland 3.10.12)

Her tar han oppgjøret med eget parti (NRK Nordland 10.11.12)

Brutal maktkamp (Rana Blad 19.9.12)

Norlandia Care Group er blitt ei gullgruve
Og penger har Eidissen nok av. Han er blitt søkkrik på barnehagedrift og siden årsskiftet i fjor også drift av sykehjem og sykehotell. Mederierskapet i Norlandia Care Group er ei gullgruve. I 2011 hadde firmaet driftsinntekter på 614 millioner kr, med et resultat før skatt på 136 millioner kr! Resultatet av driften dette året lå på 24 %, og det er en eksepsjonell avkastning. Grunderne har funnet selve Sareptas krukke, og nå akter de å overta barnehagene og sykehjemmene også i Tromsø kommune. De er så smått i gang i Tromsø. 

Norlandia har allerede fått kontrakt på etablering og drift av en barnehage i Tromsø.
Gjennom Vifo har de fått kontrakt på bygging og drift av en kommersiell barnehage. Byrådet tildelte dem i desember 2012 en fet kontrakt på etablering og drift av en barnehage, gjennom et fordekt salg av ei tomt. Og det har skjedd mer på barnehagefronten i Tromsø. Byrådet har fattet et prinsippvedtak om at kommunen ikke lenger skal bygge og drive barnehager. 1. mars legger Price Waterhouse Coopers fram et reint bestillingsverk om å privatisere 34 kommunale barnehager i Tromsø, gjennom å skille dem ut i et AS.
 

 

Til Forsiden Innholdsoversikt for fagforbundet177.no Send oss e-post
Siteman CMS - KP Fagforbundet avd. 177 Tromsø © 2006-17

Topp